Zoek woning
Image default
Woningaanbod

Zoektocht naar de perfecte woning

Tips van HuisInCostaBlanca.eu voor het zoeken naar uw perfecte woning aan de CostaBlanca. 

Het zijn er vele, in verschillende gebieden, in verschillende prijsklasse, in verschillende grote en bij veel verschillende makelaars, maar allemaal aan de Costa Blanca.

Het meest logisch is om te beginnen in welk gebied van de Costa Blanca men graag een woning zou willen bezitten.
De Costa Blanca heeft een 244 kilometer lange kustlijn, dus hierin is het aanbod enorm. Bij welke stad of dorp voelt u zich het meest thuis. En heeft u dit gebied in alle jaargetijde bezocht?
We hebben dan wel zeer gematigde winters aan de Costa Blanca, maar we hebben wel degelijk 4 jaargetijde. 

Bewust een gebied bezoeken voor het zoeken naar een huis is echt een andere ervaring dan dat er vakantie wordt gevierd. Alhoewel dit natuurlijk wel vaak de eerste prikkel is. Indien men er van overtuigd is in welke stad of dorp men graag zou willen wonen, permanent of als 2de huis, dan gaat de zoektocht zich pas specificeren naar woningen.

Hierin is meestal “het budget” het uitgangspunt. Dan komen de andere woonwensen in volgorde van belangrijkheid.
Een feit is dat men eigenlijk altijd wel concessies zal moeten doen, we willen allemaal een paleis op de beste plek, voor zo min mogelijk geld. Voor de één zal de afmeting belangrijker zijn als bijvoorbeeld de ligging, of andersom.
Wat onze ervaring wel heeft geleerd dat HuisInCostaBlanca.eu een huis niet hoeft te verkopen, maar dat het huis zich zelf meestal verkoopt. Het is een gevoel dat de koper overkomt bij de eerste kennismaking met het huis. Dit gevoel overkomt u niet als u naar foto’s van woningen op de computer kijkt.  HuisInCostaBlanca.eu adviseert u om ten aller tijde, om als eerste, naar het juiste gebied opzoek te gaan, die dan op verschillende jaargetijde te gaan bezoeken en pas als allerlaatste, naar het juiste huis uit op zoek te gaan.

http://www.huisincostablanca.eu