Zoek woning
Image default
Woningaanbod

Een droomhuis, hoe vind ik die?

Hieronder staan een aantal tips om je droomhuis vinden. 

Hoe pak je het aan? 

Je kunt makelaar Roeststaalduinen & Vijverberg inschakelen om je ideale woning te zoeken. Het is ook mogelijk via sociale media zelf op zoek te gaan. 
Je moet er eerst achter komen wat voor een huis je hebben wil. Wordt het een huur- of koopwoning. Wat voor woonwensen heb je wat betreft oppervlakte en aantal kamers. Wil je een bestaand huis of nieuwbouw huis. Waar wil je wonen: op het platteland, in een dorp, in de stad. In het stadscentrum of liever in een buitenwijk. Wil je graag aan het water wonen, of dichtbij bos. Tenslotte en niet onbelangrijk: wat is je budget. Als je deze vragen voor jezelf hebt beantwoord, dan kan de zoektocht beginnen. 

De bezichtiging

Neem bij de bezichtiging een vragenlijst mee. Je kunt dan meteen de voor- en nadelen van het huis opschrijven. 
Wees vooral kritisch als je een huis gaat bezichtigen, neem eventueel iemand mee, die er ervaring mee heeft. Kom niet te enthousiast over. 
Vraag de buren hoe het is om hier te wonen en of het huis gehorig is. 

Hoe lang staat het huis al te koop. Is het een lichte woning. Hoeveel woonlagen heeft de woning. Is er een balkon, tuin of terras, of een plaatsje. Wat zijn de voorzieningen wat betreft parkeermogelijkheden, dichtbij scholen, ziekenhuis en winkels of winkelcentrum. Is je huis bereikbaar met de auto of openbaar vervoer. Hoelang is de reistijd naar je werk. Ook het bouwjaar van de woning is belangrijk. Hoe staat het met het onderhoud. Is het een klushuis of een instapklaar huis. 

De bijkomende kosten per maand zijn: hypotheekrente en aflossing, gemeentebelastingen, verzekeringen, gas, water en elektra en televisie, telefoon en internet. Zorg dat je ook wat budget overhoudt voor onderhoud van het huis. 
Is er een verbouwing nodig. Bekijk of je er met je budget uit kunt komen. Zijn er uitbreidingsmogelijkheden, voor bijvoorbeeld een opbouw of dakkapel. Wilt u help bij de bezichtiging? Een aankoopmakelaar helpt u van A tot Z.

De laatste ronde 

Heb je twijfels? Misschien zie je bij een tweede afspraak het huis weer op een andere manier. Wil je het huis graag hebben, dan kan het bieden beginnen. Het bod wat je uitbrengt is afhankelijk van de vraagprijs, het onderhoud van het huis en de daadwerkelijke waarde van de woning. Gaat de verkoper niet meteen akkoord met het bod, dan kan er over onderhandeld worden. Als de verkoper wel akkoord gaat, dan volgt hierna de volgende stap. 
Als je het huis hebt gekocht zet de hypotheekverstrekker de koopovereenkomst op papier. Daarna wordt dit door de verkoper en koper bij de notaris getekend. Op de afgesproken datum krijg je de sleutel van je droomhuis. 
Je droomhuis is gevonden.

Wilt u meer informatie? Roeststaalduinen is actief als makelaar in Westland, Delft en Hoek van Holland. 

https://www.roeststaalduinen-vijverberg.nl/