Zoek woning
Image default
Woningaanbod

Op zoek naar een goede makelaar in Hilversum?

Op zoek naar een goede makelaar in Hilversum?

Wil jij binnenkort je huis te koop zetten? Dan ben je vast al opzoek geweest naar een geschikte makelaar. Maar wat doet een makelaar eigenlijk allemaal? En hoeveel ben je nou eigenlijk precies kwijt? In deze blog beschrijven we vier dingen die je mag verwachten van een goede makelaar.

Vraagprijs bepalen

U wilt natuurlijk een goede prijs voor uw woning. Niet te laag zodat u woning te snel verkocht wordt en niet te hoog waardoor het jaren kan duren voordat u een koper vindt. Om die reden komt NVM-makelaar Hilversum bij u thuis om de woning te inspecteren. Belangrijke aspecten waar de makelaar op let is de ligging en de technische staat. Ook de financiële zaken als gemeentelijke belastingen, servicekosten of erfpacht is van belang om te weten. Wanneer u belangrijke informatie zoals gebreken aan uw woning niet meldt, kan de verkoper daar achteraf op worden aangesproken. Omdat wij aangesloten zijn bij de NVM kunnen wij uw woning vergelijken met andere objecten in de omgeving.

Een (online) goede presentatie

Bij de verkoop van je huis is het belangrijk om verzekerd te zijn van een goede onlinepresentatie. Het is van groot belang om op het internet goed vindbaar te zijn en op te vallen tussen alle andere huizen die te koop staan in dezelfde regio.

  • Bij een goede onlinepresentatie moet je denken aan de volgende punten:
  • Het gebruik van goede, duidelijke en professionele foto’s
  • Een aantrekkelijk video van de woning
  • Eventueel een virtuele tour met 360 graden beeldmateriaal
  • Eventueel 3D plattegronde

Duidelijkheid

De makelaar wordt betaald door een percentage van de verkoopprijs van jouw huis. Dit wordt ook wel ‘courtage’ genoemd. Dit percentage wordt van tevoren duidelijk afgesproken. Zo kom je achteraf niet voor verassingen te staan.

Geen opstartkosten

Om de (online) presentatie te kunnen realiseren, moet de makelaar kosten maken. Dit zijn de opstartkosten die door veel van de makelaars in rekening worden gebracht. Een goede makelaar is echter zo overtuigt van zijn eigen aanpak dat ze deze kosten voor eigen rekening zullen nemen. De klant betaald dan geen opstartkosten. Omdat de makelaar achteraf pas alles betaald krijgt, stopt deze nog meer energie in de verkoop van jouw huis.

Realistische waardebepaling

De waarde van jouw huis wordt door een makelaar vastgesteld. Er zijn makelaars die standaard een hoge waarde opgeven. Ze hopen dat klanten hierdoor voor hun kiezen omdat ze meer kunnen krijgen dan bij andere makelaars. Dit leidt er dan vaak voor dat een huis te lang en voor een te hoge prijs online staat.

https://www.vanderhelm.nl/