Zoek woning
Image default
Woningen

De mogelijkheden van graszoden

Graszoden kopen is de slimste manier om in een korte tijd een prachtig gazon te realiseren. Bij het kopen van graszoden is het belangrijk rekening te houden met het soort tuin dat je hebt en waar je het gazon voor wilt gebruiken. Aan gras waarop gespeeld wordt, worden andere eisen gesteld dan aan een siergazon. De keuze van de grassoort is vervolgens van invloed op de graszoden prijs. Hieronder worden de beste graszoden voor een siergazon, een speelgazon en een schaduwrijke tuin besproken.

Graszoden kopen voor een siergazon

Wil je dat jouw gazon de trots van je tuin wordt? Dan moet de kwaliteit van het gras bovenaan je prioriteitenlijstje staan. Voor een mooi siergazon ben je op zoek naar een grassoort dat voor een diepgroene gloed zorgt. Het is gebruikelijk om bij een siergazon te kiezen voor graszoden met roodzwenkgras en struisgras. Wanneer je kiest voor deze delicate grassoorten, heeft dit invloed op de graszoden prijs. Toch hoef je bij het kopen van graszoden voor een siergazon ook slechts enkele euro’s per vierkante meter te betalen.

Graszoden kopen voor een speelgazon

Op een speelgazon wordt gespeeld en gesport. Je wilt dat er op dit gazon een stevig potje voetbal gespeeld kan worden, zonder dat het gazon daaronder lijdt. Het is daarom belangrijk om te kiezen voor een stevige grassoort die een zwaardere belasting aankan dan een siergazon. Voor een speelgazon kies je daarom voor graszoden met een hoog percentage veldbeemdgras. De graszoden prijs voor een speelgazon ligt iets lager dan de graszoden prijs van een premium siergazon. Met een paar tientjes kun je al een groot en functioneel speelgazon realiseren waar de kinderen naar hartenlust op kunnen spelen.

Graszoden kopen voor een schaduwrijke tuin

Gras heeft over het algemeen veel zon nodig om het beste tot zijn recht te komen. Je kunt echter ook in een schaduwrijke tuin een mooie grasmat creëren. In dat geval kies je voor graszoden met bosbeemdgras, een grassoort die niet veel zon nodig heeft. Het voordeel van bosbeemdgras is dat deze grassoort niet afhankelijk is van een schaduwrijke omgeving. Ook op de plekken in de tuin waar de zon wel toegang heeft, zal deze grassoort zorgen voor een mooie egale grasmat. Je hoeft dus voor de zonnige stukken geen ander soort gras aan te schaffen. De graszoden prijs van dit zogenaamde schaduwgras is ongeveer gelijk aan de prijs van een speelgazon.

Gerelateerde artikelen

Een zeer goede verhuurhypotheek afsluiten

Deur gaat niet open in Amersfoort. Wat nu?

Wil je een huis kopen in het mooie Assen?