Zoek woning
Image default
Tuin en buitenleven

Tips voor tuinverlichting

Tuinverlichting is er te koop in alle soorten en maten. Maar ook in alle uitvoeringen, dus het is goed u eerst te verdiepen in de mogelijkheden. U kunt het beste beginnen met het kiezen van het soort lamp dat u wilt gaan gebruiken. De tuinverlichting die van 12 volt verlichting is voorzien heeft spanning nodig. Dit betekent dat u de kabels onder de grond moet wegwerken. Anders is dit met LED-verlichting die op batterijen brandt. Deze verlichting is weliswaar iets duurder, maar gaat enorm lang mee. Omdat u geen kabels hoeft weg te werken kunt u deze verlichting makkelijk verplaatsen. Dit geldt in zekere zin ook voor Solar verlichting. Deze verlichting brandt dankzij zonne-energie. Dit is uiteraard een uiterst milieuvriendelijke oplossing en nog de goedkoopste soort verlichting ook!

De verschillende materialen

Voor tuinverlichting kunt u kiezen uit verschillende materialen. Aluminium en kunststof zijn de meest gebruikte materialen. Aluminium is duurzaam en mooi. Plastic daarentegen kan naarmate de jaren verstrijken flets worden of breken. Gekleurde verlichting is echter praktisch altijd van plastic. RVS is ook een populair materiaal, maar wat duurder in de aanschaf.

Soorten tuinverlichting

De keuze in tuinverlichting is enorm. De meest gebruikelijke zijn de korte paaltjes in de grond. Deze zijn er in allerlei stijlen: van klassiek tot design. Ook de lampen zijn verschillend, u kunt kiezen uit alle mogelijkheden die eerder genoemd zijn. Dat geld ook voor de buitenlampen die u aan de muur kunt bevestigen, eventueel uitgevoerd met bewegingssensor of daglichtsensor. Grondspots zijn niet alleen zeer decoratief maar ook handig bij smalle paadjes of een bruggetje over een vijver. Er zijn ook grote versies die u onder een boom kunt aanleggen en waarbij deze na zonsondergang fabelachtig wordt verlicht. Ook tafellampen vind je steeds vaker op de tuintafel. Tot slot; verlichting in uw vijver maakt het plaatje compleet. Wilt u meer inspiratie opdoen? Bekijk gerust de website van Batterijlicht.