Zoek woning
Image default
Tuin en buitenleven

Schadelijke planten insecten stoppen

Er zijn veel insecten in verschillende soorten omgevingen die zich kunnen voeden met je planten. Een van de manieren om de vernietiging van deze insecten voor je planten teniet te doen, zijn feromoonvallen. Deze vallen op basis van insecten zijn essentieel om te voorkomen dat insecten je planten verpesten. Het helpt de opkomst van de insectenpopulatie teniet te doen. Deze val is een geweldige manier om de productie te stoppen en de schadelijke insecten in een bepaald gebied te desintegreren. Feromoonvallen kunnen rondom je boerderij of tuin worden geplaatst. En eenmaal geplaatst, hoef je alleen nog maar te wachten. Veel boeren en tuinders gebruiken deze val om te voorkomen dat invasieve insecten hun planten verpesten. Maar het wordt ook gebruikt in voedsel magazijnen en voedselverwerking faciliteiten

 

Wat is een feromoonval?

Feromonen zijn van nature geproduceerde chemicaliën door insecten en andere dieren. Deze chemicaliën worden gebruikt om insecten en andere dieren te helpen met elkaar te communiceren. Maar je kunt deze chemische stof gebruiken om je te beschermen tegen invasieve insecten. Feromoonvallen kunnen een grote verscheidenheid aan invasieve insecten stoppen. Een paar voorbeelden zijn de bieten mot, de herfstvlieg worm, de zwarte snijworm en de buxusmot. De effectiviteit van de feromoonval hangt af van het insect dat je probeert te bestrijden. Zorg er dus voor dat je eerst identificeert met welk type invasieve insecten je probeert om te gaan. Sommige insecten zijn vatbaar voor feromoonvallen en vereisen dat je verschillende tactieken gebruikt. Ook kunnen feromoonvallen worden beïnvloed door het weer. Als een storm voorbij trekt, moet je eerder geplaatste vallen vervangen, omdat deze waarschijnlijk zullen worden geruïneerd.

 

Zijn feromoonvallen veilig?

Feromoonvallen zijn volkomen veilig voor mens en plant. Het richt zich specifiek op de invasieve insecten in het gebied van een plaag. Je kunt een aantal feromoonvallen in een gebied plaatsen en dit heeft geen invloed op jouw,  je huisdieren of je planten. Hoewel het nog steeds het beste is om het uit de buurt van kinderen en huisdieren te houden. Er zijn geen giftige dampen of slechte geuren die je moet vermijden in tegenstelling tot andere vervaardigde chemische insecticiden. Sommige insecticiden kunnen planten en opgeslagen groenten en fruit schaden. Dit maakt ze onmogelijk te gebruiken voor boerderijen, tuinen en voedsel magazijnen en verwerking faciliteiten. Dus feromoonvallen zijn een haalbare optie om invasieve insectenplagen zoals motten aan te pakken met veilige en niet-verwerkte chemische middelen. Vergeet alleen niet je handen te wassen na het hanteren van deze val. Als je wat op je hand of lichaam krijgt, kunnen de insecten die je probeert te vangen je volgen.