Zoek woning
Image default
Mode en Kleding

Kunnen regenjassen stijlvol zijn?

Kunnen regenjassen stijlvol zijn?

Regenjassen kunnen er zeker heel stijlvol uitzien. Maar vóór de tijd dat je in de schappen gevoerde regenjas dames en heren kon vinden, waren regenjassen over het algemeen niet stijlvol. Toen de regenjas voor het eerst werd uitgevonden in 1824, waren regenjassen gemaakt van zeildoek. De eerste regenjassen waren nogal saai qua kleur, omdat ze maar in een paar stijlen verkrijgbaar waren. Ze hadden minimale andere functies dan de hoofdfunctionaliteit, namelijk voorkomen dat je nat wordt. Maar door de jaren heen, toen mensen verschillende behoeften en essentiële dingen ontdekten, evolueerde het ontwerp van regenjassen langzaam. Tegenwoordig kun je verschillende categorieën regenjas stijlen vinden. Zo zijn er lange regenjassen, winter regenjassen, kinder regenjassen, designer regenjassen, poncho’s, gevoerde regenjassen en nog veel meer. Afgezien daarvan hebben verschillende regenjas ontwerpen specifieke voordelen, afhankelijk van het soort stof dat wordt gebruikt om het te vervaardigen. Een andere grote factor waardoor regenjassen konden worden ontwikkeld tot stijlvolle ontwerpen, is de modernisering van textielmachines. Deze machines zijn verantwoordelijk voor een revolutie in de manier waarop mensen kleding maken en ontwerpen.

Kleur

Tegenwoordig komen verschillende regenjassen zoals regenponcho dames, gevoerde regenjassen voor heren en nog veel meer varianten in een divers en kleurrijk ontwerp. Tegenwoordig is alles mogelijk bij het ontwerpen van kleding, aangezien fabrikanten logo’s kunnen afdrukken, ingewikkelde patronen kunnen maken en alle soorten kleuren kunnen gebruiken bij het maken van regenjassen. Bij de eerste regenjassen waren kleuren erg moeilijk te vinden. Daarnaast was het moeilijk om deze regenjassen te ontwerpen vanwege de destijds beschikbare textieltechnologie. De meeste regenjassen in die tijd hadden meestal basiskleuren zoals wit, grijs, bruin en zwart. Er waren ook geen ontwerpen of prints toegevoegd aan deze oude versies van regenjassen, omdat het materiaal dat werd gebruikt om het te maken moeilijk te manipuleren was.

Het materiaal van de regenjas

Moderne regenjassen kunnen tegenwoordig met een enorme variatie aan materialen worden gemaakt. Voorbeelden van materialen die het beste passen bij de functionaliteit van regenjassen zijn nylon, polyester, PVC, vinyl, rayon, gore-tex en tyvek. Met behulp van moderne kleding productiemachines kan elk van deze materialen tot regenjassen worden verwerkt en stijlvolle resultaten opleveren. Moderne regenjassen maken meestal gebruik van een combinatie van deze materialen. Omdat deze materialen samen worden gebruikt, kunnen regenjassen je een beter comfort, een langere levensduur, duurzaamheid en ademend vermogen bieden. Het ademend vermogen van deze materialen is in feite een van de belangrijkste hoogtepunten van moderne regenjassen. Materialen die eerst werden gebruikt om regenjassen te maken, waren meestal niet ademend. Daarom kon het behoorlijk warm zijn om ze de hele dag te dragen. Dit soort regenjas bood ook minder beweeglijkheid en ergonomie. Met de modernere materialen zoals nylon en gore-tex, heb je bij het dragen van een regenjas zelfs geen behoefte om andere buitenkleding te dragen. Dat komt omdat deze materialen vrij licht en flexibel zijn, wat compleet het tegenovergestelde is van de eerdere materialen die voor regenjassen werden gebruikt.

Basis ontwerp

Afgezien van het gebruik van andere stoffen en kleuren, kunnen moderne machines tegenwoordig ook regenjassen maken met verbazingwekkende ontwerpen die anders niet mogelijk zouden zijn. Moderne regenjassen kunnen dubbele lagen, speciale capuchon- en kraag ontwerpen, mouwen met speciale mouwophouders en nog veel meer hebben. Er zijn tegenwoordig ook verschillende zakontwerpen die gebruik maken van ritsen, klittenband, knopen en riemen.