Zoek woning
Image default
Woning en Tuin

Fauteuils passen ook in jouw interieur

Sommige mensen denken dat een fauteuils niet in hun interieur passen, maar dat is onterecht. Het zijn handige meubelstukken waar je alle kanten mee op kan. Het is een echte eyecatcher in je woonkamer die je veel comfort kan bieden. Je kunt ook de zitplekken flexibeler maken omdat je een fauteuil makkelijk kunt verplaatsen. Zo kun je er ook een boekenkast of een klein tafeltje naast zetten om een leeshoek te creëren. Hieronder nog meer redenen waarom een fauteuil wel in jouw interieur passen. 

Zo ontstonden de fauteuils

Sinds veertig jaar zijn fauteuils niet meer weg te denken uit de woonkamers in Nederland, maar ook daarbuiten. Eigenlijk is het sindsdien bijna een standaard meubelstuk die iedereen wel in zijn bezit heeft. Het aanbod is daarom gigantisch, zowel als je een nieuwe wilt kopen als tweedehands. Er is een periode geweest dat fauteuils minder populaire meubelstukken waren, maar ze zijn weer helemaal terug van weggeweest. 

Doordat de materialen die vroeger gebruikt werden van zeer hoogwaardige kwaliteit waren, zijn er veel tweedehands meubelstukken op de markt die nog van goede kwaliteit zijn. Je kunt ervoor kiezen om dus voor een tweedehands retrostijl te gaan of voor een moderne nieuwe eyecatcher in jouw woonkamer. 

Welk type stoel past bij jou en bij jouw interieur? 

Als je dan toch over wilt gaan tot de aankoop van een fauteuil dan zijn er nog zoveel mogelijkheden op het gebied van styling. Er mogelijkheden om een loveseat aan te schaffen, maar ook éénpersoons banken, keuzes waarbij er voet- en hoofdsteunen toegepast kunnen worden en er zijn zelfs technische snufjes mogelijk zoals elektrisch verstelbare stoelen en USB-aansluitingen. 

Op dit moment zijn vooral de fauteuils met ronde vormen trendy, waarbij ze in allerlei kleuren toegepast kunnen worden in jouw interieur. Zo kun je ervoor kiezen om de fauteuil weg te laten vallen in je interieur of juist af te laten steken op het gebied van kleur of juist de stof. 

Voor welk materiaal en opties ga je bij jouw fauteuil? 

Als je het design heb gekozen dan is er nog de vraag welke stof je moet kiezen. En dan met name de vraag of je voor een leren fauteuil gaat of voor een stoffen-model. Deze vraag kun je het beste kiezen door rekening te houden met je gezin en omgevingsfactoren. Stoffen fauteuils kun je makkelijker plaatsen in de zon of bij een warmtebron, terwijl een leren fauteuil weer makkelijker schoon te maken is als er op gemorst is. Leer kan dan weer niet bij een warmtebron staan en stof is lastiger schoon te maken. Je kunt dit dus het beste bekijken door te kijken waar je de stoel wilt plaatsen in jouw interieur. 

Ook kun je ervoor kiezen om te kijken naar fauteuils met accessoires, zoals elektrische verstelbare mogelijkheden. Maar tegenwoordig zijn er ook modellen waar je een USB-aansluiting in kunt laten plaatsen, waardoor je altijd bijvoorbeeld je tablet en telefoon kan opladen terwijl je heerlijk comfortabel in de stoel aan het relaxen bent.