Zoek woning
Image default
Vakantie

Op wandelvakantie met de familie? 3 wandelroute tips

Op wandelvakantie met de familie? 3 wandelroute tips

Waar kun je beter wandelen dan in de Ardennen? Het natuurgebied in België biedt oneindig veel wandelroutes aan. Of je nu met het gezin op pad gaat, of met een grote groep vrienden, voor ieder gezelschap zijn er wel routes te vinden. De ene route brengt je langs mooie cultuurhistorische bezienswaardigheden en de ander start vanuit je vakantiehuis ardennen.

Je hoeft je er niet te vervelen dus! Om goed voorbereid op pad te gaan geven we je 3 wandelroute tips. De volgende 3 routes wil je niet missen voor een geslaagde wandelvakantie. Lees dus snel verder. 

Tip 1: Wandel van Sy naar Logne

Ben je een beginnende wandelaar of ga je op pad met het gezin? Dan kan de route van Sy naar Longe een leuke optie zijn. In gemiddeld een uur tijd loop je van het authentieke en knusse plaatsje Sy naar Longe. Onderweg kom je langs mooie plekken: een rivier, een prachtige oude burcht en mooie uitzichten over het gebied.

Het fijne aan de wandeling is bovendien dat er onderweg genoeg mogelijkheden zijn om een terrasje te pakken of om de kinderen in de speeltuin te laten spelen. Wil je in de buurt van deze wandeling een vakantiehuis boeken? Kijk dan eens op villaspot.nl voor geschikte accommodaties.

Tip 2: De route bij de Megalieten van Wéris

Zoek je meer uitdaging? Ga dan eens naar de Megalieten van Wéris. Hier kun je een wandelroute starten van 5-, 7- of 11 kilometer. Afhankelijk van de route die je kiest, maak je ook wat hoogtemeters. Dit zijn er niet meer dan 200 meter, dus de wandeling blijft goed te doen. De megalieten staan bekend om een stukje historie. Het zijn een soort hunebedden die jaren geleden rond het dorp Wéris zijn gebouwd.

Wegens de 3 mogelijke wandelroutes die je hier kunt nemen, zit er voor verschillende gezelschappen wel een route bij. Zo kan het ook leuk zijn om met een groter gezelschap te gaan. In de buurt kun je ook een vakantiehuis 10 personen vinden om de wandelvakantie compleet te maken. Met een vrij gemiddelde wandeling heb je al snel mooie uitzichten. Hoe langer je wandelt, hoe meer megalieten je tegen komt.

Tip 3: Wandel bij het meer van Nisramont

Mooi in de Ardennen is ook het meer van Nisramont. In de buurt heb je hier verschillende wandelingen, onder andere eentje van 14 kilometer. Onderweg zie je hoe mooi de Ardennen kunnen zijn. Met uitzichten over het meer en over de stuwdam zal de wandeling niet teleurstellen. Trek goede wandelschoenen aan want er zitten stukjes klim en klauterwerk in de route.