Zoek woning
Image default
Mode en Kleding

Zo vind jij je eerste BH

Zo vind jij je eerste BH

Wanneer je net in de puberteit komt, dan is de kans vrij groot dat het ook tijd wordt voor het uitzoeken van je eerste bh. Vooral wanneer je het idee hebt dat er langzaam wat met je lichaam gebeurt, is het natuurlijk niet heel prettig om nog veel langer zonder BH naar school toe te gaan. Ondanks dat het toch een heel erg bijzonder moment blijft, zien we vaak dat de ouders dit nog wel eens willen onderschatten. Ze sturen dan vaak hun kind alleen of met een vriendin naar de stad om ze vervolgens te vragen of ze een geschikte BH hebben kunnen vinden. Toch is het vooral op jonge leeftijd al direct belangrijk om te weten waar je naar moet kijken bij het uitzoeken van een BH. In dit artikelen vertellen we hoe jij als jonge meid je eerste BH kunt vinden.

Geen push up

Vooral bij jonge meiden is het belangrijk ze te behoeden voor een veelgemaakte fout. Het is natuurlijk logisch, dat ze net als dat ene meisje welke in iedere klas zit ook een grotere cupmaat willen hebben. Toch is het vooral op die leeftijd onverantwoord om dit te doen. Het zal immers niet direct zorgen voor lichamelijke ongemakken, maar wel voor een eventuele psychologische klap. Je kunt je voorstellen wat er zal gebeuren bij de eerstvolgende gymles. Wanneer de meiden zich met elkaar gaan omkleden, zal al snel aan het licht komen dat er iemand een push up bh draagt. Net als het dragen van een rosa faia bh voor meiden, is het ook niet verstandig direct te kiezen voor een push up bh. Wanneer je net een medische ingreep hebt gehad, is het immers niet gek dat je in beginsel kiest voor het dragen van een prothese bh. Zorg er echter wel voor, dat je altijd kiest voor een bh die zowel qua maat, als qua stijl bij de leeftijd past.

Doe het samen met je kind

Niets is voor een kind zo spannend als het uitzoeken van een eerste bh. Maak hier daarom als ouders ook een speciaal moment van. Zo geef je je kind het gevoel van een stukje trots, maar kun je ook zelf goed in de gaten houden of ze wel de juiste keuze maken. Vooral de eerste paar jaren, wanneer de borsten enorm in de groei zijn, is het goed dit juist als ouders in de gaten te houden. Je wilt immers voorkomen dat ze hier op latere leeftijd last van krijgen. Door ze vooral in het begin ervan te overtuigen dat ze beter kunnen kiezen voor een padded bh op maat, dan voor een push up die te groot is, zullen ze zich het belang hiervan op lange termijn later zeker realiseren.