Zoek woning
Image default
Woningen

Woning kopen in de omgeving van Lent

Ben je van plan om een woning te kopen? Leuk, maar waar ga je wonen en wat is de ideale bestemming? Lent kan een leuk dorp zijn en bevindt zich midden in Gelderland. Lent ligt tussen Nijmegen en Arnhem in en is ideale woonlocatie. Als je een woning wilt kopen in Lent is het wel handig om te kijken naar een kadastrale kaart. Ook als je een perceel wilt kopen voor het bouwen van een huis, is dit ideaal. Je kunt voor verschillende doeleinden een kadastrale kaart gebruiken, zodat je zeker weet dat je niet voor een verrassing staat. Wat is een kadastrale kaart precies? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt. 

Waarom de kadastrale kaart gebruiken? 

Bij de aankoop van een woning, kan het interessant zijn om meer te weten te komen over het perceel. Het perceel is namelijk waar de woning op staat en hier kun je veel informatie over vinden via een kadastrale kaart. De kadastrale kaart is heel belangrijk en hier staan alle percelen van Nederland op. Deze zijn namelijk allemaal opgeslagen door het register van het kadaster. Als je op de kadastrale kaart kijkt, kun je veel informatie vinden over het betreffende perceel. Je hebt informatie over de WOZ-waarde, perceelnummer, afmetingen, woongrens en de eigenaar. De informatie kan worden gebruikt voor verbouwingen, maar ook voor de koop en verkoop van een woning.  

Verbouwing 

Tijdens een verbouwing is het belangrijk dat je jezelf goed voorbereid. Je wilt namelijk precies weten waar de woongrens van je perceel ligt. Als je dan gaat bouwen, is er geen kans dat de buren gaan klagen. Als je niet weet waar de woongrens ligt, is er een grote kans dat je hier overheen gaat. Dit vinden de buren meestal niet fijn en hierover gaan ze klagen, waardoor er een grote kans is dat je het moet afbreken. Zorg er daarom altijd voor dat je een kadastrale kaart besteld, zodat je niet voor een verrassing komt te staan. Je kunt eventueel ook een luchtfoto bestellen van Brakkenstein, als je hier een wilt verbouwen.