Zoek woning
Image default
Onderwijs

Culturele Kunstzinnige Vorming

CKV staat voor Culturele Kunstzinnige Vorming, en is een verzamelnaam voor soorten kunst. Of beter gezegd de manier hoe je kunst verwerkt en het opvat. Dus wat voel je erbij als je er naar kijkt, of wat betekend het voor jouw. Veel mensen hechten waarde aan kunst bij een bepaalde gebeurtenis. Neem als voorbeeld muziek, muziek wordt overal gedraaid. Het wordt gedraaid in dingen zoals de club of op een feestje. Maar ook op een begrafenis of bruiloft. Doordat die bepaalde muziek op een bepaalde gebeurtenis wordt gedraaid hechten mensen er waarden aan. De muziek die op de begrafenis van je opa wordt gedraaid zou je daar altijd aan blijven herinneren. Dat kan een mooie betekenis hebben, maar soms ook lastig. Vooral in het begin als je de gevoelens van die situatie nog niet verwerkt hebt.

Muziekactiviteiten

Muziek kan je ook helpen met een bepaalde situatie, om het juist sneller te verwerken of om er beter mee om te kunnen gaan. Je hebt hier verschillende lessen en workshops voor. Zo zorg je ervoor dat je dat mooie moment waar je de muziek aan verbind voor altijd kan onthouden. Je hebt veel soorten muziek activiteiten, zo kan je leren rappen of nummers schrijven. Ook dingen als een lipdub hoort erbij. Dit zijn allemaal dingen waarbij je herinneringen verbindt met muziek. Muziek is één van de meest voorkomende kunstvormen die mensen dagelijks gebruiken, naast muziek zie je natuurlijk overal wel kunst voorbij komen. Of het nu gaat om een graffiti kunstwerk op straat, of een schilderij in het huis van je ouders. Het zijn allemaal vormen van kunst die je kunt leren.

CKV op school

CKV is een vak dat je vaak op de middelbare school krijgt, iets wat eigenlijk wordt gezien als “onnuttig”. Toch is dat niet zo. Door op een andere manier na te denken over dingen waar je normaal niet over nadenkt leer je veel meer dan je denkt. Zo leer je het verwerken van dingen door middel van jezelf uiten in een kunstige manier. Of dit nu gaat om het schrijven van nummers, het maken van een dans, of schilderij, dat maakt niet uit. Als jij je maar kan uiten op de manier die je wilt.

https://www.grotebroer.nl