Zoek woning
Image default
Financieel

Wat als de rente van mijn lening blijft stijgen?

Een lening houdt in dat iemand geld ter beschikking stelt aan een ander. Een veel voorkomende lening is wanneer mensen geld lenen bij de bank. Zo krijgen ze de beschikking over geld waarmee ze een aanschaf kunnen doen of rekeningen van kunnen betalen in ruil voor een vergoeding. Deze vergoeding wordt doorgaans rente genoemd.

Geld lenen is een mogelijkheid waar veel mensen van gebruik maken wanneer blijkt dat ze het financieel niet helemaal rond krijgen. Wanneer men bijvoorbeeld niet alle rekeningen meer kan betalen of wanneer men een nieuwe aanschaf moet doen die men niet niet direct kan betalen. In dit soort gevallen is geld lenen vaak een goede optie.

Rente van een lening

Iedereen die gebruik maakt van een lening zal hiervoor een vergoeding moeten betalen. Doorgaans wordt hiervoor rente betaald, een periodiek bedrag in ruil voor het gebruik mogen maken van een lening zoals Saldodipje Spanje. Bij het afsluiten van een lening is het erg verstandig om de rentepercentages met elkaar te vergelijken. Zo kunt u voorkomen dat u met veel de hoge maandelijkse lasten komt te zitten.

Wat is variabele rente van een lening

Wanneer men een lening afsluit voor lange tijd dan kan men deze afsluiten met een vast rentepercentage of met een variabel rentepercentage. Bij een variabel rentepercentage kan het rentetarief op elk moment wijzigen. Het rentetarief is dan afhankelijk van de omstandigheden op de geld- en kapitaalmarkten in andere landen.

Wanneer de geld- en kapitaalmarkten erg laag staan dan is het rentetarief dus erg laag. Wanneer het echter beter gaat met de geld- en kapitaalmarkten dan zal ook het rentetarief omhoog gaan. Dit kan voor problemen zorgen wanneer u bent ingestapt toen de markten laag stonden. Hierdoor zal uw rentetarief direct omhoog gaan wat voor erg hoge maandlasten zou kunnen gaan zorgen.

Wat is het renterisico

Risico voor de leningnemer en de leninggever zoals Saldodipje Spanje met betrekking tot de verschillen in vaste en variabele rente is het renterisico. Banken lopen bijvoorbeeld risico als ze het geld ‘inkopen’ tegen een vaste rente en uitlenen tegen variabele rente. Wanneer dit namelijk daalt dan heeft de bank een probleem en maken ze verlies op een lening.

Hetzelfde geldt voor de aankoop van geld tegen een variabele rente en het uitlenen tegen een vaste rente. Zo zal een tussentijdse rentestijging erg nadelig zijn voor de uitlenende instantie. Dit zogeheten renterisico geldt overigens niet alleen voor banken maar ook voor andere instellingen zoals pensioenfondsen.

 

https://minikredietaanvragen.com/geld-lenen-saldodipje-ervaringen/