Zoek woning
Image default
Aanbiedingen

Wat is een bouwtechnische keuring?

Bij het zoeken naar een appartement heb je  vast weleens gehoord van de term bouwkundige keuring. Deze term komt ook voor in de (voorlopige) koopovereenkomst. Daarom is het handig  om de inhoud van de bouwkundige keuring te kennen. Het was ook de mening van de klant die ik eerder aan de telefoon sprak.

Wanneer is  een bouwvergunning zinvol? 

Soms, als je  een huis voor het eerst ziet tijdens een tour, word je er meteen verliefd op. Dan verliezen we bijvoorbeeld vaak  achterstallig onderhoud uit het oog, laat staan ​​verborgen stilstanden. Het is echter  belangrijk om te weten wat u koopt. Daarom is het aan te raden om een ​​inspectie van het gebouw uit te voeren. Een bouwkundige keuring geeft u een idee van  de staat van uw woning. Daarnaast bieden architectuur rapporten informatie over de kosten om defecten op te lossen en achterstallig onderhoud te elimineren.

Wie gaat de keuring begeleiden? 

Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke visuele inspectie van een bestaande woning. Deze inspectie geeft u een overzicht van de bouwkundige staat van uw woning en inzicht in de kosten om uw woning in goede staat te houden. De kosten zijn onderverdeeld in directe kosten, lange termijn kosten  en doe-het-zelf kosten. Terrein Inspecties worden uitgevoerd door werf agenten zoals  Gert van Kesteren, welk bureau moet ik kiezen? Dit is geheel aan jou. Een voorbeeld website waar u een bouwkundig adviseur bij u in de buurt kunt vinden is www.homekeur.nl. Als u een vertegenwoordiger inschakelt, kunt u hem ook  vragen of hij een goed advies weet. Daarnaast zijn er verschillende onafhankelijke instanties die  dergelijke inspecties kunnen uitvoeren.

Wat staat er in het bouwtechnische rapport  

  • Heeft u problemen met het bouwen van een huis? 

  • Wat is de technische staat van alle delen van de woning (ramen, vloeren, etc.)? 

  • Of gericht onderzoek nodig is. Bijvoorbeeld kevers, houtwormen, asbest, etc. 

  • Welk deel van het huis kon de inspecteur niet zien? 

  • Directe kostenraming voor achterstallig onderhoud 

  • Inschatting van de onderhoudskosten die binnen enkele jaren zullen optreden.