Zoek woning
Image default
Aanbiedingen

Investeringen om geld te besparen

Alles wordt duurder tegenwoordig. Vooral de gasprijzen en benzineprijzen zijn ontzettend omhoog gevlogen. We doen er dus alles aan om deze prijzen zo laag mogelijk te houden. Wij hebben twee manieren om aanzienlijk te besparen op deze kosten. Je zult hiervoor wel een investering moeten doen. We hebben het over een airco en een elektrische auto.

 

Een airco aanschaffen

Een airco is een investering die aanzienlijk op de gaskosten kan besparen. Bij een airco denken we vaak alleen aan het verkoelen van een ruimte. Niks is minder waar. Veel airco’s kunnen ook verwarmen. Eigenlijk is een airco die kan verwarmen net een warmtepomp. Dit gebeurt elektrisch waardoor er geen gas nodig is. De elektriciteit die een airco verbruikt is aanzienlijk minder dan het gas dat de verwarming gebruikt.

 

Een elektrische auto

Een investering die je benzineverbruik vrijwel laat verdwijnen is een elektrische auto. Je kunt een elektrische auto opladen via een laadpaal. Je kunt zo’n laadpaal kopen en in je eigen oprit installeren. Wil je een laadpaal kopen? Kijk dan meteen of je een kunt vinden die gebruik maakt van zonne-energie. Hierdoor zullen er geen extra energie kosten bijkomen. Een elektrische auto en een laadpaal kopen is een grote investering. Deze investering zal zich echter dubbel en dik terugverdienen gezien de huidige benzineprijzen.

 

Zonnepanelen

Een investering die hier mooi op aansluit is de aanschaf van zonnepanelen. Zoals je ziet gaat het steeds om overstappen op elektriciteit. Elektriciteit is helaas ook niet gratis. Zonnepanelen zorgen ervoor dat jij zelf elektriciteit kunt opwekken. Hierdoor ben je dus minder of zelfs geen geld kwijt aan energie. Vaak kun je de opgewekte energie die niet is gebruikt ook weer terug leveren aan het stroombedrijf. Hiervoor kun je zelfs een vergoeding krijgen. Zonnepanelen zorgen er dus niet alleen voor dat je geld bespaart, je kunt er zelfs op verdienen.

https://www.kieskeurig.nl/laadpalen