Zoek woning
Image default
Bouwen en verbouwen

Alles wat je moet weten over dakkapellen

Wat is een dakkapel? Wat zijn de voordelen? Welke soorten dakkapellen bestaan er? Hoeveel kost een dakkapel laten plaatsen? 

Deze vragen en meer, gaan wij in dit artikel over dakkapellen beantwoorden. Lees dus snel verder als je alles over dakkapellen te weten wilt komen!

Wat is een dakkapel?

Een dakkapel kun je zien als een extra raam dat je bovenop een schuin dak laat bijbouwen. Het is een uitbouw dat meestal gebruikt wordt om meer ruimte aan je bovenverdieping te geven. Deze dakkapellen heb je in verschillende soorten en maten.

 

Soorten dakkapellen 

Mocht je voor een dakkapel gaan kiezen dan heb je keuze uit meer dan 30 verschillende soorten dakkapellen. Zo bestaan er de traditionele dakkapellen en de prefab kapellen. Prefab betekent dat het dakkapel al kant-en-klaar is, hier valt dus nog weinig aan te veranderen. Als je kiest voor een traditioneel dakkapel dan heb je de mogelijkheid om vanalles zelf uit te kiezen, denk aan; het materiaal, de afmetingen etc…

Zo kan je kiezen of je een houten dakkapel wilt of liever een rieten of een kunststof of misschien wel eentje van zink. 

Zoals je ziet zijn er talloze opties als het aankomt op het uitzoeken van een geschikt dakkapel. 

 

Wat kan een dakkapel bieden?

Wanneer je hebt besloten om een voor een dakkapel te gaan dan heb je een goede keuze gemaakt. Het laten plaatsen van een kapel is zeker een goede investering, de waarde van je huis zal namelijk stijgen.

Daarnaast creëer je meer licht, ruimte en ventilatie voor de kamer. 

 

Wat zijn de kosten van een dakkapel laten plaatsen?

De kosten van een kapel laten monteren is heel variërend. De prijs hangt namelijk van veel factoren af. Zo spelen de afmetingen en het materiaal een grote rol. 

Bij de meeste bedrijven kan je een offerte aanvragen, deze wordt op maat gemaakt zodat je een idee krijgt van de prijs.