Zoek woning
Image default
Bouwen en verbouwen

3 tips voor het weren van geluid in de slaapkamer

3 tips voor het weren van geluid in de slaapkamer

In de slaapkamer wil je ervoor zorgen dat je nergens door gestoord wordt. Hierbij kun je als eerste denken aan het weghouden van licht en zon, waardoor het altijd aangenaam is en jij in de ochtend niet wordt gewekt door de zon in jouw gezicht. Echter kan geluid ook heel storend zijn. Vooral wanneer je in een drukke omgeving woont, wil je hier te allen tijde de juiste materialen voor hebben. Maar hoe zorg je er dan voor dat je het geluid daadwerkelijk uit jouw slaapkamer houdt? Onderstaande informatie legt het uit. 

 

Rolluiken zorgen voor een geluiddichte ruimte 

Een van de mogelijkheden om geluid buiten de slaapkamer te houden is door rolluiken te laten monteren. Rolluiken kunnen namelijk niet alleen zon buiten houden en in de ochtenduren de kamer donker houden, maar ook voldoende isolerende werking hebben op het gebied van geluid. De rolluiken kunnen daarbij helemaal aan jouw wensen aangesloten worden. Denk bijvoorbeeld aan kleuren, een elektrische functie en de afmetingen waarin ieder rolluik moet komen. Jij zorgt er hiermee voor dat alles helemaal op jouw woning aangepast is en je profiteert van de geluiddichte ramen bij jouw slaapkamer.  

 

Zonwering op maat geheel naar wens 

Bij de zonwering op maat kun je ook nog kijken naar andere mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld ook kijken naar shutters. Deze shutters plaats je aan de binnenkant van de ramen, waarna je zelf bepaalt hoeveel hier nog doorheen komt. Zowel het zonlicht als het geluid van buiten kan daarna tegengehouden worden. De zonwering op maat past daarbij te allen tijde bij de rest van jouw interieur. Je bepaalt de benodigde afmetingen en kunt daarbij ook naar de kleuren kijken. Zo maak je jouw slaapkamer een mooi geheel en zal geluid niet meer in de ruimte komen. 

 

Kies voor mooie uitvalschermen 

Als laatste kun je het geluid uit jouw slaapkamer weren door gebruik te maken van uitvalschermen. Dit zijn varianten die voornamelijk bedoeld zijn voor het tegenhouden van licht en het creëren van een goed binnenklimaat, maar ook de geluiden van buitenaf op een goede manier weren. De uitvalschermen moet je daarbij wel geheel op maat laten maken voor de beste resultaten. Door met de professional te bespreken wat je aan wensen hebt, zorg je ervoor dat er geen problemen meer ontstaan met het tegenhouden van geluid en je jouw slaapkamer er direct mooier uit laat zien door de kleuren die je uitgekozen hebt. 

 

https://inhuisplaza.nl/