Zoek woning
Image default
Bouwen en verbouwen

Houten Poppenhuis maken

Bouwtekening poppenhuis

Onze kinderen hebben de neiging om met poppen te spelen maar elke pop heeft ook een huis nodig. Het probleem hier is dat een poppenhuis niet goedkoop is of de poppenhuizen op de markt zijn iets te klein, te duur of te groot. Waarom zouden we dan onze eigen bouwtekening poppenhuis dan niet maken? Het is een geweldig cadeau voor uw kinderen en je kan zelf nog nagenieten van je prestaties nadat je het poppenhuis gemaakt hebt. Je kan je poppenhuis zo aantrekkelijk mogelijk maken als je maar wilt aleen moet je weten hoe dat moet. Eerst zal u moeten beslissen wat voor soort materiaal u wilt gebruiken voor het poppenhuis. U kunt het huis in 3D maken met behulp van houten kisten of je kan natuurlijk het hout zelf uitsnijden en lijmen. Wanneer u liever een lichter gewicht verkiest kan u dit doen met behulp van een schoendoos of karton. Vergeet niet om uw pop op dezelfde schaal af te stemmen met de bouwtekening van het poppenhuis. Zorg ervoor dat er met het hoofd van de pop nog een paar centimeter verschil is tussen het plafond. Je moet vast ook een bed maken voor de pop in te leggen als deze gaat slapen, dit kan je door middel van karton of overgebleven hout samen met een stukje stof zodat het poppenhuis opgefleurd wordt. Zorg dat er genoeg ruimte is zodat de poppen in het huis kunnen rondlopen. De pop moet ook passen in de stoelen en het bed dat u gemaakt heeft.

 

Ontwerpen

Nadat u besloten hebt wat voor materialen u gaat gebruiken is het tijd voor de bouwtekenig poppenhuis. Schets op een groot karton of een grote houten plaat de muren en de ramen. Nadat je alles hebt getekend kan je alles nog eens nameten. Daarna is het tijd om alles uit te knippen of uit te zagen. Neem nu lijm om alle stukken aan elkaar te lijmen. Wanneer de ruwe vorm van je poppenhuis klaar is met drogen is het tijd voor wat decoratie. Je kan dit doen door gordijntjes te maken voor het poppenhuis. Een gordijn maak je door een stukje stof te nemen, af te meten en bovenaan een saté stokje te bevestigen. Daarna doe je het stukje stof één keer rond het saté stokje en monteerd het tegen het raam. Zo kan je het gordijn open en dichtdoen. Tafels, stoelen, bedden en kasten kan je zelf maken met behulp van karton en natuurlijk in combinatie met een leuke kleur. Ja kan ook accesoires bijplaatsen zoals een spiegeltje, lampjes, fotolijstjes, vazen, vloerbedekking en nog veel meer.

Tips

Vergeet ook niet om je poppenhuis draagbaar te maken, dit kan handig zijn wanneer je niet genoeg plaats hebt in de woonkamer of op de slaapkamer. Als niet alles lukt maak je dan geen zorgen en vraag iemand om je te komen helpen die wat handiger is. Vraag het aan je grootouders of babysitters. Je kan ook je eigen kinderen het laten doen maar dan moet je er wel altijd bij zijn in het geval er iets misloopt. En als je echt handig bent kan je overwegen om zelf tuinmeubelen te gaan bouwen. Ben jij opzoek naar enkele bouwtekeningen om op een eenvoudige en duidelijke manier een Poppenhuis zelf te maken? Dan moet je zeker onderstaande site eens bekijken voor meer info!

Download 10.000+ Doe het Zelf projecten en Bouwtekeningen

https://www.bouwtekeningenzoeker.nl