Zoek woning
Image default
Verwarming

Goedkoop verwarmen met de DAT elekitrische cv ketel. En van gas af?

De media staat er vol mee. We moeten van het gas af en het liefst morgen. Veel wordt er gesproken over warmtepompen en infraroodpanelen als alternatief op de traditionele gas cv ketel. De elektrische kachels zijn centraal in een woning moeilijk te regelen kosten veel aan stroom en de warmtepomp maakt veel lawaai, neemt erg veel ruimte in beslag en eist veel onderhoud met de bijbehorende kosten.

Lage aanschaf, Geen lawaai

Waarom niet een DAT elektrische cv ketel? Deze is klein van formaat. Heeft een lage aanschafprijs. Maakt nauwelijks lawaai. Kan in iedere ruimte gemonteerd worden omdat er geen rookgasafvoer nodig is. Omdat er geen verbranding plaatsvind tijdens verwarmen is er geen kans op giftige gassen zoals koolmonoxide. 

En misschien wel het belangrijkst: Hij kan zo uitgewisseld worden met uw bestaande traditionele gas centrale verwarmingsketel. U hieft dus geen extra kosten te maken voor nieuwe radiatoren en/of nieuwe vloerverwarming. Dit scheelt bijzonder veel in de kosten en hierdoor is de aanschaf van de DAT elektrische cv wel heel aantrekkelijk.

De DAT elektrische cv ketel is leverbaar in de onderstaande vermogens

  • 4,5kW
  • 6kW,
  • 9kW
  • 12kW
  • 15kW

en heeft ene inwendige pomp met energie klasse A. Uiteraard is hij voorzien van dubbele beveiligingen zoals beveiliging tegen oververhitting en beveiliging tegen te lage of te hoge druk in het water systeem. Op de voorkant vind u een analoge dubbele meter waar u zowel de druk in de leidingen als de temperatuur kan aflezen. De gewenste temperatuur kunt u instellen met de draaiknop op de voorkant. Met de schakalaars op de voor kant van de DAT cv ketel kunt u het vermogen op 33, 66 of 100% instellen mocht dit nodig zijn.

Combineren met een Prioriteitsschakelaar

Een elektrische cv ketel is perfect in combinatie met een prioriteitsschakelaar die een elektrische cv ketel kan combineren met een elektrische boiler of doorstromer voor het warme water (een elektrische cv ketel is alleen voor verwarmen). De priioriteitsschakelaar schakelt een van de apparaten aan en uit zodra er stroom wordt afgenomen. Op deze manier kan men met minder binnenkomende stroom al een elektrische cv ketel met doorstromer combineren. Ze staan immers nooit gelijktijdig aan en de stoppen vliegen er dus niet uit.

Op de website van DAT Heating vind u alle informatie over de elektrische cv ketels.

Deze vind u in onderstaande link:

https://www.datheating.eu

https://www.datheating.eu