Zoek woning
Image default
Verwarming

De elektrische kachel als alternatief voor de traditionele cv ketel

De elektrische kachel als alternatief op de gas cv ketel.

Bijna iedere dag lezen we wel iets in het nieuws over het vewarmen van uw huis. Vaak wordt er gesproken over warmtepompen. Maar warmtepompen maken veel lawaai en nemen veel ruimte in beslag. Een goed alternatief zou dus kunnen zijn de elektrische kachel. Voorheen werden de elektrische kachels gezien als energie verslinders maar de nieuwe generatie elektrische kachels heeft allemaal snufjes waarmee het verslinden tot verleden tijd is.

Zo heeft de HJM1000 en HJM2000 elektrische kachel van 1000 en 2000Watt een accumulator. Dit is een gedeelte in de kachel wat de warmte die hij genereerd ook nog opslaat. Zodra de kachel wordt utgezet zal deze nog gedurende een tijd warmte kunnen afgeven vanuit de accumulator. Zo weinig mogelijk verlies van energie dus als mogelijk.

Een van de andere vele snufjes om energie te besparen is de raam/deur open funktie. De kachel meet een snelle daling van warmte waarbij hij ervan uit kan gaan dat er een raam of deur open staat en zichzelf uitschakeld. Dat scheelt veel stroom! Ook kan de elektrische kachel van HJM geprogrammeerd worden in dagdelen en week vakken. Hij hoeft immers niet te verwarmen als u toch niet aanwezig bent. Ook een hele nacht opwarmen zal vaak niet nodig zijn. Hij kan bijvoorbeeld eerdere uitgezet worden omdat ook de accumulator nog veel warmte afgeeft na het uitzetten.

Naast de anti-vries funktie die heel handig kan zijn in ruimtes die slecht geisoleerd zijn zit er een killowatt uur meter in waarmee u nauwkeurig uw verbuik in de gaten kan houden. U weet dus op iedere moment hoevel stroom u verbruikt heeft en kan daar op inspelen indien nodig.

De HJM1000 en HJM 2000 zijn gemaakt voor muurmontage. In de doos zitten alle benodigde beugels om hem te kunnen monteren aan de muur.

Bent u van plan deze kachel te kopen of wilt u meer informatie? Kijk eens op de website van ElektrischeKachel.EU. Hier zijn ze uit voorraad leverbaar en kunnen ze u goed adviseren.

http://www.elektrischekachel.eu