Zoek woning
Image default
Gereedschap

Een kruiwagen voor op de bouw

Welke kruiwagen is geschikt voor uw klus?

Welke klus u ook gaat uitvoeren, een kruiwagen is eigenlijk altijd een handig vervoersmiddel. Zwaar werk in de tuin wordt meteen een stuk lichter: zakken aarde, snoeiafval, tegels en gereedschappen, alles kan in de kruiwagen. En hoewel hij vooral in de tuin ingezet wordt, is hij natuurlijk ook geschikt voor de bouw. In dit artikel gaan we het hebben over de bouwkruiwagen

Waar moet u op letten? 

Er zit veel verschil in het aanbod kruiwagens, de inhoud gaat van 70 tot wel 500 liter. Een grote inhoud is makkelijk bij het vervoeren van een lichte lading terwijl een kleinere inhoud juist weer meer geschikt is als bouwkruiwagen voor een zware lading. Een kruiwagen heeft een bak van metaal of kunststof en één of twee wielen, vaak met luchtbanden zodat je een goede vering hebt wanneer je de lading vervoert. Wat is nu handig voor welke klus? Dat is natuurlijk persoonlijk, wilt een metalen of een kunststofbak? U kunt kiezen voor een traditionele kruiwagen, maar ook een speciale gereedschapkruiwagen met een klep of een steenkruiwagen. Grofweg zijn de verschillende soorten kruiwagens in de volgende categorieën onder te verdelen. 

Verschillende soorten kruiwagens

De bouwkruiwagen is meestal tussen de 70 en de 90 liter, voor deze klussen vervoert u immers vaak een zwaardere lading waardoor de inhoud niet te groot moet zijn. Om deze lading goed te kunnen ondersteunen en voor een fijne balans te zorgen, is de kruiwagen zelf vaak ook al wat zwaarder. Tuinkruiwagens worden het meest door particulieren gekocht en is geschikt voor onderhoudswerkzaamheden. De inhoud is tussen de 70 en 150 liter inhoud, perfect voor snoeiwerkzaamheden en andere bezigheden in de tuin. De lading varieert vaak, van zandzakken tot snoeiafval, daardoor is het fijn dat u qua inhoud hier meerdere klussen mee uit kunt voeren. De volumekruiwagen wordt veel gebruikt door hoveniers en boeren, deze kunnen op een makkelijke manier grote hoeveelheden planten, snoeiafval en dergelijke verplaatsen. De inhoud van deze tuinkruiwagens is dan ook meteen een stuk groter, tussen de 160 en 500 liter inhoud. 

Dan zijn er ook nog elektrische kruiwagens, deze hebben een wiel waarin een elektrische aandrijving zit. Geschikt voor mensen die veelvuldig met zware ladingen werken en het duwen als belastend ervaren. De elektrische kruiwagen is er in verschillende modellen die ondersteunen bij het rijden en/ of tillen. Als laatste zijn er ook nog kinderkruiwagens Het kan natuurlijk ontzettend leuk zijn om samen met uw kind in de tuin te werken. Een kinderkruiwagen is maximaal 40 liter, anders wordt het al snel te zwaar. Vaak leuk te decoreren met kleurtjes of de naam van het kind. 

Bent u benieuwd naar ons assortiment bouwkruiwagens? Neem bezoek dan snel de website van kruiwagen.nl.

 

https://kruiwagen.nl/bouw.html