Zoek woning
Image default
Verbouwen

Hoe werkt een lichtplan voor een parkeergarage?

Hoe werkt een lichtplan voor een parkeergarage?

Wil je verlichting installeren in jouw parkeergarage aanleggen, maar weet je niet waar te beginnen? Dan is het een goed idee om een verlichtingsplan voor je parkeergarage te maken. Verlichting is in principe heel eenvoudig. Je hebt verlichting nodig om goed te kunnen zien in het donker. Bij een parkeergarage is dit niet alleen ’s avonds, maar ook overdag. Dit komt doordat parkeergarages vaak zijn voorzien van donkere ruimtes die goed verlicht moeten worden. Hierdoor verhoog je de veiligheid in de parkeergarage, omdat je beter kan zien of er iemand aankomt, en verlaag je ook gelijk de criminaliteit. Met een lichtplan kun je bepalen welke ruimte je wilt verlichten en hoe je deze ruimte gaat verlichten. 

 

De soort verlichting

Als je een lichtplan gaat maken voor een parkeergarage, is het natuurlijk belangrijk dat je voor een bepaalde soort verlichting kiest. Het is altijd aan te raden om voor LED verlichting parkeergarages te kiezen. Dit omdat LED verlichting een zeer duurzame keuze is. LED verlichting gaat bijvoorbeeld erg lang mee, waardoor de lampen niet snel vervangen hoeven te worden, en verbruiken daarnaast ook minder energie. Hierdoor zal ook gelijk de energierekening omlaag gaan, zeker als de LED verlichting gedurende de hele dag aan moet staan. 

 

Wat is een lichtplan?

Wat is een lichtplan nu eigenlijk precies? Een lichtplan is een soort plattegrond waarin je aangeeft waar je de LED verlichting wilt plaatsen. Met een lichtplan kun je nagaan of de verlichting voldoende is en of de armaturen die je plaatst elkaar voldoende overlappen. Het resultaat is een ruwe schets van je verlichtingservaring, die je kunt gebruiken om makkelijker keuzes te maken voor je met de installatie begint. Een lichtplan maken voor LED verlichting parkeerdek is vergelijkbaar met het maken van een gewone bouwtekening. In beide gevallen is het belangrijk vroeg beslissingen te nemen, zodat hindernissen al vroeg overwonnen kunnen worden. 

 

Het belang van een lichtplan 

Een lichtplan geeft duidelijkheid, meer controle en een betere visualisatie. Naar onze mening is het onmisbaar voor serieus renovatiewerk. Het belang van een goed lichtplan kan niet overschat worden, want goede verlichting is belangrijk in iedere donkere ruimte, waaronder in parkeergarages. Als je besluit een lichtplan te maken voor een parkeergarage, is het verstandig om voor de LED verlichting van Prolumia te kiezen. Op deze manier ben je verzekerd van de beste kwaliteit en haal je alles uit jouw lichtplan. 

https://www.prolumia.nl/