Zoek woning
Image default
Bedrijven

Zonwering voor binnen: waar kies je voor?

Als je rustig in huis zit heb je niet altijd zin in zon dat vol naar binnen schijnt. In de zomer zorgt dit er namelijk voor dat je huis snel warm wordt. Ook zorgt binnenzonwering voor privacy en dat je voldoende lichtinval hebt. Weet jij niet goed voor welk soort binnenzonwering jij moet kiezen? In deze blog wordt alles wat je moet weten over binnenzonwering op een rijtje gezet!

Voordelen van binnenzonwering

Binnenzonwering zorgt dus voor privacy en de juiste lichtinval in je huis. Elk soort binnenzonwering heeft een andere sfeer en heeft andere functionaliteiten. Het is maar net waar jouw voorkeur naar uit gaat. Ook zorgt binnenzonwering voor een lager energieverbruik. Er zijn namelijk ook soorten binnenzonwering met een isolerende werking. Dit houdt je kamer koel in de zomer en juist warm in de winter. Het zorgt voor een isolatielaag waardoor je binnen altijd een aangename temperatuur hebt.

Verschillende soorten binnenzonwering

Binnenzonwering is onmisbaar in ieder interieur. Buiten het feit dat het een zonwerende functie heeft, brengt het natuurlijk ook veel sfeer met zich mee. Het maakt je interieur compleet. Er zijn veel verschillende soorten raamdecoratie die functioneren als binnenzonwering. Ilumio heeft een breed assortiment aan binnenzonwering. De meest voorkomende soorten zijn: rolgordijnen, duo rolgordijnen, jaloezieën, plisségordijnen en vouwgordijnen. Neem voor het complete assortiment een kijkje op de webshop van ilumio.

Verschillende soorten binnenzonwering per kamer

De keuze voor welk soort binnenzonwering je kiest ligt natuurlijk aan de kamer waar deze geplaatst moet worden en het type raam. Kamers als bijvoorbeeld de woonkamer kun je eigenlijk alle kanten op. Elk soort raamdecoratie is hier wel geschikt. Houd je van veel licht in de woonkamer? Dan kun je gaan voor jaloezieën of plisségordijnen. Zo kun je zelf de lichtinval bepalen en toch genieten van je privacy. Wil je de binnenzonwering plaatsen in bijvoorbeeld de slaapkamer? Dan kun je beter voor iets verduisterends gaan. denk hier bijvoorbeeld aan verduisterende rolgordijnen of verduisterende vouwgordijnen. Zo kun je genieten van een goede nachtrust doordat je de kamer goed donker kunt maken. In de badkamer is het juist weer belangrijk dat de binnenzonwering vochtbestendig is. Hier kun je bijvoorbeeld gaan voor aluminium jaloezieën. Dit geldt tevens ook voor de keuken, aangezien dit ook een vochtige ruimte is.

Tips optimaal gebruik binnenzonwering

Als eerste is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat de zonwering omlaag is zodra de zon naar binnen schijnt. Zo voorkom je zoveel mogelijk dat het te warm wordt in huis. Je kunt je raam het beste pas open zetten als het buiten kouder is dan binnen. Zorg er ook voor dat de warmte tussen het raam en de binnenzonwering weg kan door middel van bijvoorbeeld een rooster.

Als het goed is weet je nu wat meer over binnenzonwering. Je weet nu de voordelen, de verschillende soorten, in welke kamers je het best welke zonwering kunt plaatsen en hebben we je wat tips gegeven voor het optimaal gebruik van de binnenzonwering.