Zoek woning
Image default
Bedrijven

3 tips voor het vinden van de perfecte deurkruk

Een deurkruk, hoe kom je eraan? Het is vaak niet het eerste waar je aan denkt tijdens een verbouwing of het zoeken van een binnendeur. Toch is het een belangrijk onderdeel, niet alleen omdat je de deur er goed mee openmaakt, maar ook omdat je je huis er helemaal mee af maakt. Maar hoe maak je een keuze tussen verschillende deurkrukken? Hieronder zijn drie tips die goed van pas zullen komen!

 

Tip 1: Bepaal jouw woonstijl

Ben jij net verhuist of gewoon simpelweg toe aan vervanging van je deurknop. Dan is het belangrijk om de stijl van je huis te bepalen. Ga je voor een klassieke of toch iets wat modernere stijl. Je hoeft het zeker niet in de puntjes uit te denken, maar een beetje een idee hebben van wat je zoekt is wel belangrijk. Zo verklein je de groep deurkrukken waar je keus uit hebt en maak je het alleen maar makkelijker voor jezelf. Ook is het goed om te weten of je wilt dat de deurkruk daadwerkelijk iets moet toevoegen. Je kan er een kiezen met veel toeters en bellen of juist iets minimalistisch. Het maakt allemaal niet uit, als je maar met een idee opzoek gaat!

 

Tip 2: De juiste afwerking

Deurkrukken zijn net zoals veel andere producten verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Je kan het zo gek maar niet bedenken of ze hebben er wel iets voor. Wat de keuze voor de perfecte deurkruk betreft, is het belangrijk dat je gaat denken in hokjes. Dingen als wil ik een lichte of donkere kleur? Moet er nog iets extra’s bij? Mat of glimmend? Zo heb je vaak dat deurkrukken die niet hetzelfde zijn van kleur als de deur, dat die vaak een landelijke uitstraling geven. Ze zijn iets wat meer aanwezig. Daarentegen geeft het juist een rustige en klassiekere sfeer als de deurkruk en de deur wel dezelfde kleur hebben. Het zit hem dus echt in de details en afwerking.

 

Tip 3: Het totaalplaatje

Uiteindelijk gaat het erom dat het je huissfeer versterkt. Het moet iets toevoegen, niet alleen in functionaliteit ook aan de sfeer van je huis. Daarom is het belangrijk dat je kijkt naar je volledige huis, en dus het totaalplaatje. Kijk naar de kamer waar de deur in komt, zowel aan de binnen- als buitenzijde. Kijk naar de vorm van de deur en de kleur van de muur ernaast. Alles heeft invloed op elkaar. Je wilt geen oranje deurkruk, op een gele deur, naast een groene muur hebben.

 

Bron: Jtbouw.nl