Zoek woning
Image default
Bedrijven

Met deze tips laat jij hout terugkomen in jouw woning

Altijd maar die wit geverfde muren met daaraan een simpel schilderijtje. Als je het tijd vindt voor een nieuwe woonstijl, kun je verzeild raken in alle mogelijkheden die er zijn. Ga je voor industrieel, modern of landelijk? Wil je een rustgevende uitstraling, waarmee je ook nog eens bijdraagt aan een akoestiek omgeving? Hout is hiervoor de oplossing. Of je nu kiest voor een houten keuken of houten wandpanelen, je ziet het overal terug. In dit artikel lees je een aantal tips, waarmee jij hout op een stijlvolle manier kan laten terugkomen in je woning.

Doorleefd wandhout

Houten wandbekleding, ook wel barnwood wandhout genoemd, is het hout dat je vroeger veel terug zag komen bij oude schuren en boerderijen. Hoe meer doorleefd de houten planken zijn, des te beter. Dit zorgt ervoor dat je muur eruit springt en daarbij creëer je meer sfeer in huis. Het wandhout is beschikbaar in allerlei kleuren en formaten: van donker tot licht hout en van grof tot afgewerkt. Wil je jouw woonkamer een nieuwe look geven met houten wandpanelen, dan kun je gewoonweg aan de slag met verschillende soorten hout. Handig en ook nog eens duurzaam!

Doe-het-zelf

Als je misschien zoekt naar foto’s van wandpanelen, dan lijkt het een heel ingewikkelde constructie. Echter, niet is minder waar. Je kunt deze panelen namelijk eenvoudig zelf monteren op de muur als ook op het plafond. De wandpanelen kun je kant-en-klaar laten leveren in allerlei formaten. Hierdoor kun je het hout toepassen waar je maar wilt: als keukenblok, als houten accentmuur of als hoofdbord achter je bed. Wanneer je twee linkerhanden hebt en je niet zou weten hoe je de houten wandpanelen zou moeten monteren, zijn er ook instructievideo’s beschikbaar voor montage.

Toepassingen

Wanneer je weet dat je hout wil toepassen in je woning, dan heb je de eerste stap gezet. Toch kan het lastig zijn om de beste toepassing van de wandpanelen te vinden in jouw huis. Hoe kun je de wandpanelen toepassen? Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een donkere houtkleur als accentmuur in je woonkamer met een wit geverfde muur. Ook kun je wandpanelen toepassen in de keuken door verticale en diagonale wandpanelen te combineren.

https://wandpanelenhout.nl/