Zoek woning
Image default
Huishoudelijk

Waar moet je goed op letten bij een messenslijper?

Waar moet je goed op letten bij een messenslijper?

Wij hebben een aantal tips voor het kopen van de Beste messenslijper. Het belangrijkste punt is het formaat en de vorm. Hoe groter hij is hoe geavenceerder de messenslijper moet zijn. Beschikt het mes ook nog eens over kartels dan heb je alweer een model nodig wat meerdere fases heeft. Daarnaast raden we je toch ook wel een elektrische variant aan. Die met de hand is best inspannend zeker als je meerdere messen achter elkaar slijpt. Bij een elektrische slijper hoef je namelijk alleen maar het mes op en neer te bewegen en soms kun je hem zelfs in een houder zetten zodat de machine het automatisch doet. Keramische wieltjes zijn ook best wel een aanrader omdat deze het langste soepel blijven lopen. 

Een messenslijper kun je alleen gebruiken voor de messen die geen schade hebben. Als je een mes met schade hebt dan moet je deze eerst even bijwerken met een aanzetstaal. Japanse en Westerse messen beschikken vaak over verschillende aan slijphoeken. Ook hiervoor heb je dus een model nodig met meerdere fases. Dit zodat je het tot in de puntjes kunt verzorgen. En zo zijn er nog tientallen factoren meer waarop je zou kunnen letten.

Kies voor de allerbeste

Ook bij de messenslijper is het belangrijk om op het label best getest te letten. Dit zodat je zeker weet dat je geen miskoop gaat doen. Er zijn namelijk veel imitatie modellen die veel goedkoper zijn, maar ook snel kapot gaan. Als je kwaliteit wil hebben dan moet je vaak eenmalig investeren, maar gespreid over de jaren haal je dit er dubbel en dwars uit. Bovendien zie je bij deze producten ook altijd de voor – en nadelen van gebruikers en eventueel onafhankelijke onderzoeksbureaus. Doe goed research naar wat je nodig hebt en welke producten het beste uit de test komen.