Zoek woning
Image default
Woningen

Gids om de juiste verhuisdozen te kiezen

Welk formaat verhuisdozen werken het beste? In- en uitpakken wordt eenvoudiger als je duidelijk weet wat je nodig hebt. Dit is slechts een onderdeel om je voor te bereiden op een verhuizing. Er zijn veel andere factoren waar je rekening mee moet houden voordat je een keuze maakt. Je moet nadenken over het gewicht, de vorm en de grootte van de items die je gaat verhuizen. Daarnaast moet je kijken naar de afstand die je moet afleggen en wie je gaat helpen om alle items op te bergen in de juiste verhuisdozen.

Houd rekening met het gewicht, de vorm en de grootte

De grootte van de doos die je nodig hebt hangt sterk af van het gewicht, de vorm en de grootte van de items die je inpakt. Het is van cruciaal belang om je artikelen te wegen voordat je een doos koopt. Op deze manier kun je de juiste maat kiezen die stevig genoeg is voor de inhoud. Bij snelle verplaatsing of bij het laden op een vrachtwagen kunnen dozen die te dun zijn voor het gewicht beschadigd raken. Misschien wil je ook eerder gebruikte dozen gebruiken. Je kunt deze vinden bij recyclingbedrijven, vaak voor minder geld dan gloednieuwe.

Houd rekening met de afstand die je aflegt

Je hoeft misschien niet veel dozen te kopen als je naar een huis in de buurt verhuist. Je hebt alleen kleinere dozen nodig om alle breekbare spullen in te pakken, zoals glazen en keukengerei. Ben je van plan om over een lange afstand te verhuizen? Je hebt een aantal benodigdheden zoals noppenfolie en schuim nodig. Daarnaast moet je dozen van verschillende afmetingen hebben. Een rijdende dolly of steekwagen kan erg handig zijn om alles van de auto naar je nieuwe huis te vervoeren. Je kunt al je verpakkingsmateriaal kopen bij verpakkingenxl.nl. Kartonnen dozen zijn ideaal voor lokale verhuizingen omdat ze lichtgewicht en goedkoop zijn.

Denk na over wie het zal verplaatsen

Sommige mensen verhuizen alleen of met hun partner, terwijl anderen een team van familie en vrienden verzamelen om hen te helpen. Weer anderen huren een team van professionele verhuizers in om het zware werk voor hen te doen. Dit kan van invloed zijn op het type verhuizing dat je doet en op de grootte van de dozen die je nodig hebt. Voor grotere dozen zijn mogelijk twee mensen nodig om deze veilig op te tillen. Ga je alleen verhuizen? Dan wil je misschien compactere dozen gebruiken die je eenvoudig één voor één kunt optillen.