Zoek woning
Image default
Vakantie

Top werkplek: een huisje aan zee in vakantiepark Noord Holland

Mwèèèh… ja hoor, daar begint er alweer een te blèren. Zit je midden in een meeting via Microsoft teams, komt de oudste vragen of hij buiten mag spelen. Nu je eindelijk 15 minuten (hooguit) geconcentreerd bezig bent, komt de jongste er alweer aanlopen en vraagt of zij een snoepje mag. Dit is een hedendaags voorbeeld voor alle thuiswerkende ouders die jongere (ongeveer tot 12 jaar) kinderen hebben. Lieve ouders, een grote bewondering vanuit mij gaat naar jullie in deze tijd waarin het Corona voortvloeit. Het is niet eenvoudig om je werk proberen te doen, als er op ieder moment een kleine collega naast je kan staan of in huilen uitbarst. Om het werken zo prettig mogelijk te maken voor jou, hebben wij een aantal werkplekken op een rijtje gezet waar het je wellicht beter lukt om geconcentreerd aan de slag te gaan.

Werkplek 1: Een vakantiepark, huisje aan zee

Om even iets anders te zien en te ontladen van de drukte thuis, is het een goed plan om voor een nachtje (of misschien langer als dat mogelijk is) ergens anders te werken. Zo kun jij niet alleen je hoofd even leegmaken, maar je kunt ook opnieuw focus vinden. Wat is er nou heerlijker om dit te kunnen doen in een huisje aan zee. ’s Ochtens een rustgevend geluid van de golven en uitzicht op zee. In plaats van blèrende kinderen, word je vergezelt door het geluid van zeemeeuwen. Eindelijk de rust om je goed te kunnen focussen op werk. Zo doe je binnen een uur, wat je normaal na 4 uur pas af krijgt. Het fijne is ook dat je tijdens de lunchpauze kunt genieten van een rustige strandwandelingen waarbij je even kunt uitwaaien. Klink goed hè? Dit is ook zeker mogelijk. Afhankelijk van je partner kunt je afstemmen hoelang je er kunt blijven. Al is het van een dag, tot misschien wel 4 dagen. Het zou zeker effectief zijn voor je prestaties op werk… en voor je eigen rust. Je kunt natuurlijk ook in vakantiepark Noord Holland verblijven. Daar is het momenteel toch rustig en kun je ook van de heerlijke en rustgevende zee genieten.

Werkplek 2: Eigen kantoor

Als je ondernemer bent, waarom zou je dan niet gewoon vanuit kantoor kunnen werken? Uiteraard zitten hier wel wat voorwaarden aan verbonden. Ten eerste mogen je medewerkers dit natuurlijk niet doen. Je wilt geen mensen buitensluiten, dus daarom ook echt niemand. Ten tweede moet je goed zorgen voor je eigen hygiëne. Neem hand-gel mee en gebruik dit na alles wat je hebt aangeraakt op openbare gebieden. Na de wc, na het aanraken van deuren, na de kastjes in de keuken alles wat je deelt met anderen. Blijf wel goed opletten, misschien niet heel relaxed, maar wel noodzakelijk.

Werkplek 3: Logeer/studeerkamer

Maak van je extra kamer een studeerkamer. Zorg dat je deze op slot kunt doen, zodat jij zo ongestoord mogelijk aan het werk kunt gaan. Stem met je partners af wie de shift voor de kids doet. Zo zul je minder verantwoordelijkheid voelen voor een groot deel van de dag. Dit zorgt voor meer rust in je hoofd en focus op taken van werk. Wat je kunt doen om dit nog beter te maken, is van tevoren aan je kinderen uitleggen dat ze papa/mama echt even niet mogen storen als de deur van deze kamer dicht is.

Dit zijn drie werkplekken waar jij wellicht ongestoord aan het werk kunt gaan, en dat is zeker nodig in een tijd als deze! De sleutel tot aanpassing, maar alsnog te kunnen presteren op werk.