Zoek woning
Image default
Meubels

Eikenhouten salontafels bij Boomstam Tafels

Eikenhouten salontafels bij Boomstam Tafels

Bij Boomstam Tafels kunt u een eikenhouten salontafel op maat laten maken. U kunt elke gewenste vorm doorgeven, niets is ons te gek. Wij hebben ronde, rechte, vierkante ovale maar ook 6 hoekige salontafels geproduceerd. Vervolgens kunt u ervoor kiezen om hier een mooi stalen onderstel van het merk Nordstahl onder te plaatsen. Zo kunt u dus een salontafelblad loskopen maar kunt u ook direct een droom salontafel samenstellen.

U kunt ook direct de afwerking bepalen van uw salontafelblad. U kunt ervoor kiezen om deze met een rechte rand te nemen of bijvoorbeeld met een facet omhoog (schuin oplopend) of een facet omlaag (schuin aflopend). Mocht u nou echt iets unieks willen dan raden wij aan de kiezen voor een ruwe boomstamrand. Op deze manier behoud de salontafel zijn excentrieke natuurlijke vorm.

Behandeling van uw salontafelblad

U kunt ervoor kiezen om uw eikenhouten salontafelblad te laten behandelen met een lak of wax laag. Als u hiervoor kiest zal de salontafel beschermd worden tegen krassen en vlekken. Ook is het zo dat er bij de meeste wax een kleurverschil ontstaat in het hout. Zo zijn bijvoorbeeld de “Osmo Amber” en “Osmo Naturel” meer oranje/geelachtig van kleur en is de “Osmo intense black” juist weer zwart. U moet dit niet zien als een verf kleur gezien dit een coating is en geen verflaag. Dit houdt dus in dat de salontafel ook langer nodig heeft voordat deze kan worden gebruikt nadat hij is behandeld. Het duurt gemiddeld 18 tot 24 uur voor 1 laag is opgedroogd. In totaal moeten er 3 lagen worden aangebracht.

Rustiek eiken tafelbladen

De tafelbladen zijn vervaardigd uit rustiek Frans eikenhout. De eiken salontafelbladen zijn massief en worden enkel geproduceerd van de allermooiste eiken planken. De bladen werken wij glad af zodat deze gemakkelijk schoon te houden zijn en scheuren en knoesten vullen wij op zodat hier geen vuil of etensresten in kunnen komen. 

Bijpassende eikenhouten meubelplanken

Bij een mooi eikenhouten salontafelblad hoort natuurlijk ook een andere eikenhouten plank als toevoeging. Bij Boomstam Tafels kunt u ook voor uw IKEA meubels zoals de: Besta TV meubel, Trones schoenenkast, Stuva en Smastad kinderbureau een plank op maat laten maken. Deze planken zijn een welbekende “IKEA hack” en zijn helemaal hot op dit moment.

https://www.boomstam-tafels.com/salontafels/