Zoek woning
Image default
Meubels

Zelf deurklinken plaatsen of een expert inschakelen?

Heb je onlangs nieuwe deurklinken gekocht en moet je ze nog laten plaatsen? Dan ga je moeten kiezen tussen zelf aan de slag gaan met de plaatsing of voor het inschakelen van een expert. Elk van deze mogelijkheden biedt verschillende voordelen en nadelen. Ga door met lezen als je meer te weten wilt komen over de plaatsing van deurklinken en het inschakelen van een expert of niet.

 

Kan je deurklinken zelf plaatsen?

Je kunt een deurknoppen in principe zelf plaatsen, maar hou rekening dat je hier wel voldoende tijd voor vrij moet maken. Daarnaast ga je enige mate van kennis en ervaring moeten hebben en is het verstandig om de materialen en gereedschappen ruim op tijd in huis te halen. Zorg er overigens voor dat je volgens een stappenplan werkt en de instructies goed opvolgt zodat er niets verkeerd gaat. Je moet echter wel onthouden dat je door zelf aan de slag te gaan met de plaatsing geen garantie krijgt op de deurklinken en dat je niet van correct plaatswerk verzekerd bent.

 

Waarom kiezen voor een expert?

Er zijn verschillende redenen waarom je voor het inhuren van een expert moet kiezen als je nieuwe deurklinken wilt laten plaatsen. De redenen om voor een expert te kiezen zijn:

  • Expert werken efficiënt waardoor ze sneller klaar zijn en je tijd kunt besparen.
  • Je bent van topkwaliteit en een correcte plaatsing verzekerd waardoor je zeker weet dat de deurknoppen lang meegaan en optimaal blijven werken.
  • Een expert beschikt over alle benodigdheden zoals de materialen en gereedschappen.
  • Je krijgt garantie op het werk als je een expert in huurt. Het inhuren van een erkende expert is vaak zelfs een garantievoorwaarde.

 

Wat kosten deurklinken?

Als je de aanschaf van nieuwe deurklinken overweegt, dan is het belangrijk om van tevoren te weten wat de kosten zullen zijn. De aanschafkosten voor deurknoppen wordt bepaald door te kijken naar wat voor soort deurklink je nodig hebt. Voor een deurknop binnenshuis betaal je ongeveer € 10 tot € 25 terwijl je voor deurknoppen buitenshuis ergens tussen de € 10 en € 40 betaalt. Kies je voor het inschakelen van een expert, dan ga je ook aan de arbeidskosten moeten denken. Het inhuren van een expert gaat je gemiddeld € 50 tot € 150 kosten, afhankelijk van welke expert je inhuurt en wat voor soort en hoeveel deurknoppen je wilt laten plaatsen.

 

De betrouwbaarheid van een expert

Ga je een expert inschakelen, dan is het verstandig om te letten op de betrouwbaarheid van de expert. Bij een betrouwbare expert kan je namelijk rekenen op topkwaliteit waardoor je zeker weet dat de deurklinken lang meegaan. Om na te gaan in hoeverre de expert te vertrouwen is, kan je vragen om de keurmerken die gevoerd worden of eventuele lidmaatschappen bij relevante brancheorganisaties. Ook reviews en beoordelingen die je online vindt over de expert zijn slimme manieren om te checken of de expert betrouwbaar is. Bij een betrouwbare expert kan je bovendien garantie verwachten.