Zoek woning
Image default
Meubels

Een houten dressoir, functioneel en stijlvol tegelijkertijd

Heb jij meer opbergruimte nodig en wil je dat op een stijlvolle manier oplossen, kies dan voor een houten dressoir. Een dressoir is een lage lange kast met allerlei handige opbergmogelijkheden. Ze worden veel in de eetkamer opgesteld voor het opbergen van servies. Ook kan een houten dressoir erg mooi zijn als je een grote hal hebt. In de slaapkamer en de woonkamer is een dressoir ook een lust voor het oog. Je kunt er veel in opbergen en je kunt er ook dingen op neerzetten, zoals een bos bloemen, een kleedje, een plant of een vaas. Een woning met een dressoir voelt direct gezellig en luxe en de keuze is groot. Hier vind je meer informatie over dressoirs, over de opties die je hebt en wat je ermee kunt.

 

Een houten dressoir voor een warme uitstraling

Landelijke en klassieke woningen hebben vaak een dressoir. Het is een meubelstuk dat perfect aansluit bij die stijl. Daarom worden veel dressoirs ook van hout gemaakt, in een stijl die herinnert aan vroeger. De uitstraling van hout is warm en gezellig en je kamer voelt dan direct ook zo. Het is echter al lang niet meer zo dat dressoirs alleen in de klassieke en landelijke interieurs tot hun recht komen. Er zijn ook retro dressoirs, moderne dressoirs en industriele dressoirs om uit te kiezen. De mogelijkheden zijn groot en een houten dressoir is een populair meubelstuk.

 

De afmetingen

Het kan heel mooi zijn om een houten dressoir te nemen die de lengte van de gehele muur inneemt. Je hebt dan heel veel extra opslagruimte en een extra lange tafel om iets op te zetten. Hang er een paar schilderijen boven en je interieur ziet er ineens heel anders uit. Dit hoef je natuurlijk niet te doen. Er zijn ook kleinere dressoirs die minder prominent aanwezig zijn. Je moet ook nadenken over de hoogte van het houten dressoir. Er zijn hogere en lagere varianten. En als laatste bepaalt de diepte hoeveel je erin kwijt kunt, maar ook hoe ver het dressoir uit zal steken. Heb je beperkt ruimte, dan is een minder diep meubelstuk en betere optie.

 

De uitvoering

Als laatste vraag je jezelf af hoe je je houten dressoir wilt laten uitvoeren. De kleur is hier een belangrijk onderdeel van, maar ook de andere uiterlijke kenmerken, zoals de hendels aan de laden en de pootjes er onder. Vraag jezelf ook af of je je spullen volledig uit het zicht wilt plaatsen of dat je een gedeelte wilt laten zien. Je kiest dan voor een houten dressoir dat gedeeltelijk open is of dat glazen deurtjes bevat.

 

Een dressoir aanschaffen

Met al deze punten in je hoofd of beter, op papier, ga je op zoek naar een winkel die het soort houten dressoir verkoopt dat jij voor ogen hebt. Kies dan voor kwaliteit, want daar heb je op de lange termijn meer aan. Kijk of de winkel garantie aanbiedt en of ze het dressoir komen brengen of niet. Uiteindelijk kom je dan vast een dressoir tegen dat volledig voldoet aan jouw behoeften.