Zoek woning
Image default
Meubels

De klamboe geeft nieuwe mogelijkheden

Een klamboeis multifunctioneel inzetbaar. Je houdt de muggen op afstand en kunt tegelijkertijd zorgen dat er een knusse uitstraling aan de slaapkamer wordt gegeven. Het is een eenvoudig uitziend net rondom het bed, maar brengt jou heel veel voordelen. Zo zou je bij verschillende winkels kunnen kijken voor verschillende afmetingen om ieder bed te voorzien van een klamboe. Echter kun je de netten niet aanschaffen zonder te weten waarvoor ze dienen. Want is een muggennet wel nodig in Nederland? Onderstaande informatie geeft jou alle achtergrond die je nodig hebt.

 

Bescherm jezelf tegen muggen met een klamboe

Een klamboe wordt ook wel een muskietennet genoemd. Het is een fijnmazig net dat boven en rond het bed wordt gehangen. Er worden muggen en andere beestjes mee tegengehouden, zodat je niet gestoord wordt tijdens jouw nachtrust. Hoewel het net voornamelijk in de tropen gebruikt werd, komt het ook steeds vaker voor in Nederland. Het geeft namelijk ook een andere sfeer aan de woning en je kunt er veel verschillende kanten mee op. Wanneer je dit muskietennet aanschaft, zorg je namelijk ook voor een bepaalde knusheid en kun je naar hartenlust gaan combineren met verschillende stijlen.

 

De belangrijkste functie van het net

Een klamboe wordt gemaakt uit katoen of polyester. Katoen is zwaarder, waardoor steeds meer mensen kiezen voor de polyester variant. Beide varianten komen met een maaswijdte van 256 gaatjes per vierkante inch, waardoor ze klein genoeg zijn om muggen tegen te houden. Dit is ook direct de belangrijkste functie van de stof. Je gaat gedurende de nacht geen muggensteken meer ervaren, waardoor je ook niet wakker wordt van de jeuk. Voor een kinderkamer kan het ook een goede oplossing zijn, omdat jouw kind te allen tijde beschermd is tegen insecten. Je hoeft hierdoor ook geen apparaten aan te schaffen om de muggen op afstand te houden.

 

De klamboe als decoratie gebruiken

Steeds meer mensen kiezen echter voor een klamboe omdat het een decoratieve waarde heeft. Je kunt er zelf voor kiezen of je het net open houdt of dicht maakt, waardoor je het zo knus maakt als je zelf wilt. Zo kun je er bijvoorbeeld lampjes aanhangen voor extra sfeer of maak je het af met leuke kussentjes op het bed. De decoratieve waarde maak je helemaal zelf door de slaapkamer naar wens aan te passen. Het muskietennet ophangen in de slaapkamer kan op zichzelf ook al voldoen om de juiste sfeer te behalen. Je kunt op deze manier alle kanten op.

 

De bescherming op iedere plek

De klamboe heeft dus verschillende toevoegingen aan de slaapkamer. Je moet dan wel naar de afmetingen gaan kijken. Niet ieder net kan namelijk goed rondom het bed. Zo heb je bijvoorbeeld klamboes voor een eenpersoons- en tweepersoons bed. Daarnaast kun je kijken naar een muskietennet die speciaal ontwikkeld is voor jouw tuinstoel. Zo ben je overal in en rondom het huis beschermd tegen muggen en heb je direct jouw woning gedecoreerd.