Zoek woning
Image default
Woning en Tuin

Kapschuren geven een tal van voordelen

Heb je al eens nagedacht over kapschuren? Dan kan het zijn dat je tegen alle verschillende modellen aanloopt en geen keuze meer kunt maken. Ook heb je niet altijd de voordelen voor ogen als je bij een specialist als iGarden gaat kijken voor een model dat bij je past. Een kapschuur heeft jou echter veel te bieden ten opzichte van tuinhuizen, gewone schuren en blokhutten. Onderstaande informatie geeft jou daarom een beter beeld van de voordelen, zodat je goed voorbereid aan de slag kunt gaan met het maken van de keuze.

 

Een ruimtelijk gevoel bij kapstoelen

Kapschuren zijn overkappingen waarvan de voorkant open is en de zij- en achterwanden gesloten kunnen zijn. Daarbij is de schuur voorzien van een hoge nok, waardoor het ruimtelijk oogt in jouw tuin. Dit ruimtelijke gevoel is direct het eerste voordeel. Het dak loopt schuin naar achteren en gaat ver door, waardoor er altijd een openlijk geheel ontstaat. Je kunt hierdoor bijvoorbeeld meer spullen kwijt en ook meer verlichting ophangen. Zo maak je er een knusse sfeer van, terwijl je toch veel ruimte overhoudt. In de zomermaanden kun je dus urenlang genieten van de zitplekken die je hebt gemaakt.

 

Een veelzijdig gebruik geboden

Een tweede voordeel is het veelzijdige gebruik van de kapschuren. Je kunt er bijvoorbeeld altijd droog onderzitten. Hierdoor heb je voor ieder seizoen een goede overkapping en kun je er bijvoorbeeld ook veel meer onder opslaan. De tuinmeubels, het tuingereedschap en de fietsen staan bijvoorbeeld bij alle weersomstandigheden beschermd. Als je echt een grote kapschuur tot jouw beschikking hebt, zou je zelfs jouw auto eronder kunnen plaatsen. Het veelzijdige gebruik biedt dus een tal van mogelijkheden en kan ervoor zorgen dat je jouw tuin weer op een goede manier kunt benutten.

 

Kapschuren geven een landelijke uitstraling

Daarbij heb je met kapschuren altijd een stoer en landelijke uitstraling. Er wordt namelijk vaak gebruik gemaakt van Lariks Douglas hout, waardoor het landelijke altijd tot zijn recht kan komen. Tevens draagt het hoge, schuine dak hier ook een steentje aan bij. Als jouw tuin van zichzelf al een landelijke uitstraling hebt, kun je dit nog eens extra benadrukken. Ook kun je het dan mooi aankleden met verschillende bloemen en planten, zodat het er altijd uitziet als jou en je jouw persoonlijkheid dus ook door kunt voeren. Zo kun je gaan ontspannen onder de nieuwe overkapping.

 

Kijk voor kapschuren met een landelijke uitstraling eens op iGarden.nl.

 

Kleuren en houtsoorten bepalen

Als laatste zijn kapschuren eenvoudig in elkaar te zetten. Doordat er veel verschillende soorten en maten zijn, kun je namelijk alles naar wens instellen. Zo kun je de afmetingen aanpassen aan de beschikbare ruimte in de tuin en de houtsoorten weer aan jouw wensen. Je hoeft dan alleen nog maar de kleur te bepalen, zodat deze altijd naar wens kan zijn. Je kunt voor meerdere kleuren hout gaan en dankzij de impregnatie is het ook weer eenvoudiger te onderhouden en over te schilderen. Je kunt er hierdoor ook veel langer mee doen en hebt jouw tuin aan het einde van de zoektocht volledig naar wens ingericht.  

 

Gerelateerde artikelen

De beste makelaar van Hengelo

Speciaal plakfolie voor hr glas ramen

De beste bio ethanol sfeerhaarden