Zoek woning
Image default
Vervoer en transport

Zes tips om veilig te verhuizen

6 Tips om veilig te verhuizen

Als u gaat verhuizen moet u dit natuurlijk wel veilig doen. Hier leest u 6 tips hoe u veilig kunt verhuizen.

Tip 1: Verhuis niet uw spullen alleen

Het is belangrijk dat u niet alleen aan de gang gaat met verhuizen maar huur altijd verhuizers in om u te helpen. Als uw budget niet zo hoog is kijk dan of er vrienden of familie is die u kunnen helpen met de verhuizing.

Als u namelijk alleen gaat proberen zelf alles te verhuizen kunt u dat ook behoorlijk veel stress opleveren. Daarbij kunt u ook lichamelijke klachten krijgen zoals rugklachten en nekklachten.

Tip 2: Breekbare spullen goed inpakken

Het is belangrijk om uw breekbare spullen zoals glazen en vazen goed in te pakken met bijvoorbeeld bubbeltjesplastic. Als u dit niet doet kan dit meerdere nadelen hebben. Het eerste nadeel hiervan is dat wat natuurlijk voor de hand liggend is dat uw spullen heel makkelijk kapot kunnen gaan, maar wat daarbij een nadeel is dat als uw spullen kapot gaan zoals een glas er schreven komen en die kunnen door uw hele huis gaan liggen overal tussen de verhuisdozen. Hierdoor raakt de vloer beschadigd en als u even met uw sokken door het huis loopt en u stapt in een glasscherf is dat natuurlijk ook nog al pijnlijk en krijgt u hier dus schade van aan u zelf en dus niet alleen maar aan een glas of vaas.

Tip 3: Geen volle verhuisdozen

Zorg er voor dat je verhuisdozen niet helemaal vol zijn en gooi alles wat u toch niet meer nodig hebt weg. Als u namelijk volle verhuisdozen hebt is dit extra zwaar en kan dit enorme rugklachten gaan opleveren, dat wil u natuurlijk niet hebben als u naar uw nieuwe huis gaat en u bent eerst een paar dagen aan het bijkomen van alle rugpijnen.

U kunt natuurlijk wel een verhuisdoos vol doen als die gevuld is met lichte spullen maar met zware spullen vul de verhuisdoos voor de helft en dus niet helemaal vol.

Tip 4: Maak gebruik van een verhuislift

Maak gebruik van middelen zoals een verhuislift op je spullen van boven naar beneden te verhuizen in uw eengezinswoning of in uw appartement. Ga de zware spullen echt niet zelf proberen naar beneden te krijgen via de trap. Dit gaat heel moeilijk en u beschadigd uw spullen ermee maar ook het bang wat tegen de trap aanhangt. Kies dus voor een verhuislift om uw zware spullen naar beneden te krijgen, maar maak ook gebruik van andere middelen die u besparen om zware voorwerpen te tillen zoals een hondje of een steekkar, waardoor u zo weinig mogelijk zware dingen zelf hoeft te tillen.

Tip 5: Gebruik stevige verhuisdozen

Maak gebruik van stevige verhuisdozen en niet van een paar verhuisdozen die u voor 0,01 cent per stuk uit China laat overvliegen. Dit zijn vaak dozen van hele slechte kwaliteit en als uw spullen daar doorheen zakken zijn ze vaak ook meteen kapot. Kies dus voor goede stevige verhuisdozen. Vaak kunt u bij bouwmarkten deze dozen vinden die ook echt van goede kwaliteit zijn om uw spullen in te kunnen verhuizen.

Tip 6: Neem voldoende rust

Dit is een van de aller belangrijkste tips. Neem voldoende rust. Als u druk bent om alle dozen in te pakken maak dan ook een schema voor uzelf tussen welke tijden u dat doet en ga niet denken van ik ga nog maar even een uurtje langer door. Als u dit gaat doen dan kan u overspannen raken.

Zorg er ook voor dat u voldoende slaapt. Ga vroeg naar bed maar sta niet te vroeg op. Het beste is om geen wekker te zetten. U wordt namelijk vanzelf wakker wanneer uw lichaam voldoende slaap heb gehad. Als u dus de wekker gaat zetten heeft u eigenlijk nog niet voldoende slaap gehad en wordt u nog steeds moe.

Dit waren de 6 tips om veilig te verhuizen. Kijk voor meer informatie over het inhuren van verhuizers en verhuiswagens op www.verhuisbedrijfsnellejongens.nl.

http://www.verhuisbedrijfsnellejongens.nl/

Gerelateerde artikelen

Waarom kiezen voor verhuisbedrijf Faster Verhuizingen in Zwolle

Mobiele opslag de nieuwste vorm van self-storage

De voordelen van een inboedelopslag lees je hier