Zoek woning
Image default
Woning en Tuin

Wat kost een bouwkundige keuring Hilversum laten uitvoeren?

Heel wat mensen willen graag wonen in Hilversum. Wanneer dat eveneens het geval is voor jou zal je een keuze moeten maken tussen twee verschillende mogelijkheden. Enerzijds kan je ervoor kiezen om een bepaald pand te gaan huren, maar anderzijds is het ook mogelijk om over te gaan tot het kopen van een bepaald vastgoed. In het laatste geval spreekt het voor zich dat je graag een concreet beeld zal willen hebben van de werkelijke waarde waar het pand in kwestie over beschikt. Die waarde vaststellen is lang niet altijd even voor de hand liggend, integendeel. Gelukkig zal je kunnen vaststellen dat een bouwkundige keuring Hilversum je daar zeker bij kan helpen!

Wat is een bouwkundige keuring Hilversum precies?

Een bouwkundige keuring Hilversum is een visuele controle die wordt uitgevoerd van een woning. Tijdens een dergelijke controle worden alle ruimtes in de woning van naderbij bekeken. Het gaat hierbij dan niet alleen om de kelder en de zolder, maar ook om alle ruimtes die er tussenin zijn gelegen. Beschikt de woning in kwestie over een tuin? Dan moet er rekening mee worden gehouden dat ook deze van naderbij zal worden bekeken. Kenmerkend voor een visuele controle heeft betrekking tot het feit dat de controle dus uitsluitend visueel wordt uitgevoerd. Dit betekent dat er geen schade mag worden aangebracht aan de constructie van het pand. Door het uitvoeren van een dergelijke bouwkundige inspectie krijg je een goed beeld van mogelijke bestaande schade. 

Met welke kosten dien je rekening te houden?

De kosten die je moet betalen voor het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring Hilversum worden bepaald door het type vastgoed waarover je beschikt. Hierbij maken we aldus een onderscheid tussen de hieronder terug te vinden mogelijkheden:

  • Een appartement;

  • Rijwoningen;

  • Hoekwoningen;

  • 2-onder-1-kap woningen;

  • Een vrijstaand huis;

Een bouwkundige keuring laten uitvoeren voor een appartement van bijvoorbeeld 50 vierkante meter kost gemiddeld tussen de 325 en 400 euro. Is er sprake van een rijwoning die bijvoorbeeld een oppervlakte heeft van 90 vierkante meter? Dan zullen de gemiddelde kosten voor een dergelijke keuring zijn gelegen tussen de 350 en 425 euro. De duurste bouwkundige keuring dient uiteraard te worden uitgevoerd bij een vrijstaande woning. Voor een dergelijk huis van pakweg 150 vierkante meter geldt een gemiddelde prijs voor de bouwkundige keuring van ongeveer 450 à 500 euro.

Is zo’n bouwkundige keuring nu echt interessant of niet?

Rest er uiteraard nog één belangrijke vraag die moet worden beantwoord. Hoe interessant is het nu namelijk in de praktijk echt om een bouwkundige keuring Hilversum uit te laten voeren? Het antwoord op deze vraag is duidelijk; zeer interessant! Indien je er niet voor kiest om een dergelijke keuring uit te laten voeren dien je er rekening mee te houden dat je eigenlijk op financieel vlak een sprong in het diepe maakt. Je weet namelijk meer dan waarschijnlijk niet voor de volle honderd procent zeker over welke waarde het vastgoed in kwestie precies beschikt. Bovendien ben je, je eveneens niet bewust van de mogelijke kosten waar je mee kan worden geconfronteerd op zowel korte als lange termijn. Het mag dan ook duidelijk zijn, het laten uitvoeren van een bouwtechnische keuring voordat je overgaat tot de aankoop van je vastgoed is zonder meer interessant.