Zoek woning
Image default
Woning en Tuin

Wat zijn de voordelen van een inbouwspot LED?

Wil je graag in je woning kunnen genieten van de voordelen die LED-verlichting met zich meebrengt? Dan zal je uiteraard kunnen vaststellen dat er op de markt verschillende mogelijkheden zijn terug te vinden die je daarbij kunnen helpen. Eén van deze mogelijkheden en meteen ook één van de veruit populairste opties is de inbouwspot LED. Voor dit type verlichting geldt dat ze zoals de naam reeds aangeeft kan worden ingebouwd waardoor het armatuur niet zichtbaar is. Voor veel mensen is dit een absolute must. Overweeg jij ook het kopen van inbouwspots met LED-verlichting? Dan is het zonder meer een aanrader om even de voordelen van deze verlichting hieronder te ontdekken. 

1.) Er is geen sprake van storende armaturen in de ruimte 

Het eerste voordeel hebben we eigenlijk in de inleiding van deze pagina reeds aangehaald. Voor veel mensen geldt tegenwoordig dat ze graag hun interieur zo strak mogelijk willen vormgeven. Om dit voor mekaar te krijgen is het van belang om te voorkomen dat er veel storende elementen in terug te vinden zijn. Dat is perfect mogelijk door te kiezen voor een inbouwspot LED. Indien je de keuze maakt om dit type van verlichting te voorzien wordt de armatuur namelijk volledig weggewerkt. Dit kan gebeuren in verschillende oppervlakken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld:

  • Het plafond;

  • De vloer; 

  • De traptreden; 

Is het voor jou niet zo belangrijk dat de armaturen volledig weggewerkt kunnen worden? Dan spreekt het voor zich dat je er ook nog altijd voor kan kiezen om gebruik te maken van opbouw exemplaren. Deze blijken in de praktijk echter toch minder populair te zijn. 

2.) Een inbouwspot LED is zuinig in verbruik

De absolute nummer één reden van veel mensen om te kiezen voor het kopen van een inbouwspot LED heeft natuurlijk betrekking tot het beperkte energieverbruik. In vergelijking met bijvoorbeeld halogeenspotjes is het verschil in energieverbruik echt zeer aanzienlijk. Voor heel wat mensen geldt dat ze telkens een beetje schrik hebben voor het moment waarop de eindafrekening in de bus valt. Geldt dat ook voor jou? Dan is het altijd interessant om te overwegen om de bestaande verlichting te vervangen door energiezuinige verlichting. De keuze voor een inbouwspot die gebruik maakt van LED-verlichting zal dan voor het merendeel van de mensen al snel zijn gemaakt. 

3.) Ze vormt ook prima verlichting voor buiten de woning 

Nog een derde voordeel met betrekking tot een inbouwspot LED heeft te maken met het feit dat ze niet alleen binnen, maar ook buiten de woning kan worden gebruikt. In de tuin of op het terras kan er op verschillende manieren gebruik worden gemaakt van dit type verlichting. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de spots van Outledtl.nl te implementeren in het terras. Daarnaast is het eveneens een mogelijkheid om ze te voorzien in het tuinpad. In ieder geval, zou je graag niet alleen binnen in je woning, maar ook buitenshuis gebruik willen kunnen maken van energiezuinige verlichting? Dan is het zeker de moeite waard om daarvoor te kijken in de richting van inbouwspots met LED-verlichting. We zijn ervan overtuigd dat je hier meer dan tevreden over zal zijn.