Zoek woning
Image default
Woning en Tuin

Zo vind je de beste deurklinken voor jouw deur

De meeste deuren maken gebruik van deurklinken om ze te openen en sluiten. Het is belangrijk dat je de juiste deurklink uitzoekt om een deur optimaal in te richten. Voor een deurklink kun je letten op het uiterlijk, maar ook op gebruiksgemak. Hier zul je alle opties vinden die je hebt wanneer je naar deurklinken op zoek bent. Zo kun je alle opties overwegen om de beste keuze te maken.

 

Deurklinken voor de buitendeur

De buitendeur is erg belangrijk voor een woning. Het sluit de buitenwereld af van de woning en geeft een gevoel van veiligheid. Het is belangrijk dat de componenten van een buitendeur extra stevig zijn zodat ze niet gemakkelijk beschadigd kunnen worden. Het is belangrijk voor een buitendeur om een deurklink te hebben met een stevig slot. De deurklink zelf moet natuurlijk ook robuust genoeg zijn zodat de deur niet makkelijk open te breken is. Deurklinken voor een buitendeur zullen er anders uitzien dan voor de binnendeuren. Een deurklink moet namelijk ruimte hebben om een insteekslot te monteren. Om een slot op een deur te kunnen passen is het nodig om een deurklink met schild of een rozet te plaatsen. Een deurklink met schild moet een gat hebben waar een sleutel in past. 

 

Ook kun je ervoor kiezen om aan de binnenkant een deurklink te plaatsen terwijl er slechts aan de buitenkant gebruik wordt gemaakt van een deurknop. Dit geeft een deur extra beveiliging doordat er van buiten de deur alleen opengemaakt kan worden met een sleutel. Ook wanneer de deur niet is vergrendeld. Dit is handig wanneer je wel eens vergeet om de deur op slot te doen wanneer je de woning verlaat. 

 

Deurklinken voor de binnendeur

De binnendeuren hoeven niet zo veel beveiliging te hebben als de buitendeuren. Voor een binnendeur kun je de meeste aandacht besteden aan het uiterlijk. Natuurlijk is de kwaliteit van een deurklink nog steeds belangrijk zodat je de deurklink niet om de zoveel tijd hoeft te vervangen. De binnendeuren maken vaak gebruik van deurklinken zonder schild of rozet. Dit geeft een schoon en minimalistische uitstraling aan de deur. Dit is perfect voor moderne woningen. Natuurlijk is het niet verkeerd om hier een deurklink te plaatsen met schild of rozet. Denk bijvoorbeeld aan de deur van de badkamer die vergrendeld moet worden met een draaislot. Het is bij een binnendeur vooral belangrijk om te kiezen wat jij mooi vindt.

 

Moderne en retro deurklinken

Deurklinken kunnen in twee verschillende stijlen voorkomen. De eerste stijl waar vooral nieuwbouwwoningen gebruik van maken is de moderne stijl voor binnendeurbeslag. Bij de moderne stijl draait alles om een scherp en minimalistisch design. Zo zul je vooral scherpe randen zien in een moderne deurklink. De tweede stijl is de retro stijl. Een deurklink in de retro stijl maakt vooral gebruik van elegante ronde vormen. Deze stijl is perfect voor de oudere woningen, maar ook nieuwe woning die in een retro stijl zijn gebouwd natuurlijk. Meestal wordt er gebruik gemaakt van een zilveren of zwarte kleur voor een deurklink. Dit is namelijk een tijdloze en neutrale kleur die vrijwel overal bij past.