Zoek woning
Image default
Particuliere dienstverlening

Waar let je op bij het accepteren van een woning?

In de huidige huizenmarkt is het al moeilijk genoeg om een woning te vinden. Zeker in de grote steden zoals Den Haag, Rotterdam en Amsterdam zijn de prijzen torenhoog. Daardoor zijn mensen geneigd om ieder huis dat ze aangeboden krijgen te accepteren. Toch is het aan te raden om even stil te staan het huis of appartement dat je aangeboden krijgt en een aantal zaken te controleren voordat je je ja zegt. Dat kan je op termijn erg veel kosten schelen.

Controleer de vloeren

De vloer in je huis is erg belangrijk. Niet alleen moet deze stevig genoeg zijn om overheen te lopen en om zware meubels op te zetten, hij moet ook gelijk zijn. Daarnaast is het vooral belangrijk wat er onder de vloer zit. Is dit nog een oude kruipruimte, en zo ja, is deze geïsoleerd? Is de vloer onder je dekvloer nog van hout of is deze van beton? De vloer is belangrijk voor de isolatie van de woning. En ook voor het aanleggen van bijvoorbeeld vloerverwarming is het belangrijk om te kijken wat voor ondervloer je hebt. Een vloer openbreken, isoleren en volstorten met cement is een dure ingreep waar je niet op zit te wachten.

Check de afvoer

Nog een klusje waar je geen zin in hebt is het ontstoppen van je riolering of afvoer. Een verstopte afvoer is erg vervelend en kan erg duur zijn. Voor een ontstopping in Rotterdam of Den Haag door een professioneel bedrijf ben je al gauw tientallen tot honderden euro’s kwijt. Bij oude huizen is de leiding vaak verstopt geraakt door jarenlange ophoping van vettigheid en andere rommel. De kans is dan ook aanwezig dat een verstopte leiding niet meer ontstopt kan worden en vervangen moet worden, met alle gevolgen voor breken in muren en vloeren van dien.

Hoe is het dak?

Een lekkend dak kan voor grote schade zorgen in je woning. Plafonds raken beschadigt en er kan kortsluiting optreden doordat het vocht bij je elektrische bedrading kan komen. Het is dus belangrijk dat een kapot dak zo snel mogelijk gerepareerd wordt. Vraag altijd na of er een lekkage is geweest en als dit inderdaad het geval is, hoe deze opgelost is.