Zoek woning
Image default
Deur kozijn raam trap

Waar moet je aan denken bij het plaatsen van dubbel glas?

Tegenwoordig wordt er bijna in elk huishouden, kantoorgebouw of ander soort gebouw waarin gewoond of gewerkt wordt wel dubbel glas geplaatst. Dit wordt gedaan door een professionele glaszetter, maar jij wilt ook kunnen weten waar je op moet letten bij dubbel glas. Dat kan met deze tips.

 

Ken de soorten dubbel glas

Dubbel glas is meer dan twee glasplaten tegen elkaar met wat lucht of gas ertussen. Er zijn verschillende soorten dubbel glas, die verschillen in prijs en isolatiewaarde. Het standaard dubbel glas is de goedkoopste variant, maar bespaart ook minder kosten doordat het minder isoleert dan HR glasplaten. Weet dus van tevoren hoeveel isolatie je wilt en nodig hebt.

 

Vraag offertes aan

Prijzen kunnen erg verschillen en daarom is het handig om de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Vraag daarom offertes aan waarin je kan zien wat de plaatsing gaat kosten. Dit kan je bij meerdere bedrijven tegelijk laten doen, zodat je de glaszetters met elkaar kan vergelijken. Deze offertes zijn vrijblijvend en gratis, zonder dat je aan iets vastzit. 

 

Maak duidelijke afspraken

Bij het ene bedrijf is een actie als het verwijderen van het stortafval meegerekend in de offerte, bij een ander niet. Maak in de offerte daarom duidelijk afspraken waar je op terug kan vallen. Zo hoef je geen problemen te hebben met levertijd, onverwachte kosten en geschillen in werkzaamheden.

 

Zorg voor een garantie

Op veel producten heb je een garantie, zodat deze kosteloos vervangen kunnen worden als het product binnen het termijn niet meer deugt. Dit is bij glaszetters niet anders. In de offerte moet staan dat de glaszetter volgens bepaalde richtlijnen werkt, als dit zo is kan je beroepen op je garantie en een nieuw glas krijgen. De garantie op glas duurt meestal wel tien jaar.

Glaszetter Rotterdam nodig? Van der Have Glas.

 

https://www.vanderhaveglas.nl/glaszetter/rotterdam