Zoek woning
Image default
Raamdecoratie en zonwering

Verschillende soorten gordijnen

Soorten gordijnen:

Het is een hele bepalende keuze voor uw interieur, uw gordijnen. Omdat gordijnen altijd in het zicht hangen zijn deze heel bepalend voor uw interieur, zeker als u de gordijnen sluit dan beslaan ze een flink oppervlakte in uw interieur. Daarom is het belangrijk goed na te denken welk doel de gordijnen hebben, moeten ze zonwerend zijn of zorgen voor privacy? Of moeten ze juist zorgen voor een goede akoestiek? Of gebruikt u de gordijnen alleen maar ter aankleding van uw woning? Allemaal vragen die bepalen welke stofkeuze u moet maken.

Transparante gordijnen worden vooral toegepast ter aankleding en deze stoffen zorgen er voor dat u overdag geen inkijk heeft. wel komt er dan veel licht door de stof zodat u bijvoorbeeld geen verlichting hoeft aan te zetten als de gordijnen dicht zijn. Wilt u meer privacy dan kunt u kiezen voor een inbetween stof, deze zijn weer wat dikker dan transparante stoffen. Met inbetween gordijnen kan het zijn dat er nog iets inkijk ’s avonds is wanneer de verlichting voluit aan staat. Wilt u zeker zijn van pricavy dan kiest u voor een dicht geweven stof, door deze stof is ook ’s avonds geen inkijk. Qua akoestiek geldt globaal de regel: des te dikker de stof des te beter effect op de akoestiek. Dichte zware stoffen hebben dus meer effect op de akoestische werking.

Ook is het mogelijk om gordijnen van een voering te voorzien. U kunt een gewone voering gebruiken om de gordijnen wat voller en luxer te laten ogen, of de stof is net te dun qua inkijk zodat de voering zorgt dat er geen inkijk is. Andere reden kan zijn dat u veel tocht langs de ramen heeft dan kan de extra voering ervoor zorgen dat het een stuk behaaglijker wordt. ook is er een verduisterende voering, deze wordt uiteraard het meeste op slaapkamers gebruikt zodat het goed donker wordt. maar de verduisterende voering zorgt ook voor een hele goede isolatie en ook voor een akoestische werking.

https://gordijnen.com