Zoek woning
Image default
Raamdecoratie en zonwering

Elektrische gordijnrails

Elektrische gordijnrails:

U ziet het steeds vaker, elektrische ramdecoratie wordt steeds vaker toegepast. Bijna alle raamdecoratie is wel leverbaar als elektrische variant. Denk eens aan elektrische duorolgordijnen en elektrische vouwgordijnen. Maar het is ook mogelijk om de gordijnen elektrische te bedienen. Dit kan met nieuwe gordijnen worden toegepast maar u kunt ook uw oude gordijnen overzetten op een elektrische gordijnrail. Misschien heeft u eerder gordijnen besteld die te zwaar of te groot blijken te zijn om fatsoenlijk met de hand te bedienen. Dan is het mogelijk om de oude gordijnrails te vervangen door elektrische gordijnrails.

Somfy is al jarenlang marktleider in oplossingen voor elektrische raamdecoratie. Zij maken diverse motoren die andere fabrikanten toe kunnen passen in hun systemen. Zo levert Somfy zware 230V motoren maar ook 12V motoren op batterij. Zo kan iedere raamdecoratie fabrikant de juiste motor toepassen. Somfy is zelf eigenaar van een eigen radio frequentie die zij toepassen in de motoren. Door deze radio frequentie is het mogelijk om de motoren aan te sturen via een Somfy afstandsbediening. Naast de afstandsbediening is het ook mogelijk om te kiezen voor een aansluiting op uw domotica systeem of aansturing door een schakelaar.

De meest populaire elektrische gordijnrail op dit moment is de Somfy Glydea rail. Deze rail is uiterst stil in gebruik. Ook is het aansluiten en monteren vrij eenvoudig waardoor eigen installatie geen probleem zal zijn. Groot voordeel van deze rail is dat de gordijnen ook met de hand bediend kunnen worden. Ideaal als u de afstandsbediening kwijt bent of toevallig bij de gordijnen staat. De Somfy Glydea bestaat in 6 verschillende motor types zodat er voor iedere situatie en aansturing een oplossing is. De meest gebruikte motor is de Somfy Glydea 35 RTS, dit is een sterke motor die wordt bediend met een afstandsbediening. Deze motor heeft ook een touch control functie, als u aan het gordijn trekt dan loopt deze automatisch door tot het eindpunt.

https://blinddesign.nl