Zoek woning
Image default
Isolatie

Rietdekken is een kunst

Er worden meer huizen gebouwd als gevolg van de stijgende bevolkingsgroei. Ondanks het feit dat de gezinnen kleiner blijven, gemiddeld 1,2 kind per huishouden in Europa, en 5,2 in alles onder de evenaar, zijn er wel meer gezinnen en leven mensen langer. De gezondheidszorg, technologie en globalisering zorgt ervoor dat we met z’n alle langer blijven leven en beter voor elkaar zorgen. Hongersnoden worden ontweken en wereldrampen sneller opgelost. Dit alles zorgt ervoor dat de bevolkingsgroei exponentieel stijgt. Ten gevolge hier van is er natuurlijk een stijgende vraag in huizen. Dit komt ook weer onder andere doordat het tegenwoordig gebruikelijker is vroeger uitwonend te worden. Maar met deze stap is er dus een extra huis of kamer nodig.

En de toenemende vraag zorgt een probleem in het aanbod. De aannemers, bouwbedrijven en vakbonden zouden wel willen dat ze het aanbod van huizen konden opschroeven maar het lijkt op een maximum te zijn gestrand. Te weinig plek, te kort dag, geen toestemming voor vergunningen. Dit alles zorgt ervoor dat nieuwbouwwoningen of appartementen complexen bij bouwen erg lastig is en wordt. Een oplossing echter zou het rieten dak kunnen zijn. Dit is namelijk een goedkope grondstof die de aarde niet uitput omdat je het bij kan bouwen. Daarnaast is het een duurzaam materiaal omdat het goed isoleert en daarbij is het erg ergonomisch verantwoord. De oplossing voor de vergunningen die nu wel verleend worden, en de prijs want het is erg goedkoop. Het enige dat rest is de ruimte, maar door zoveel mogelijk om hoog te bouwen wordt ook dat probleem getackled.

VandenberghRietdekkers, een rietdekkersbedrijf in de buurt van het oosten geeft aan dat zij overuren maken. Nog nooit hebben zij zoveel zulke grote klussen gehad. Zelfs de overheid heeft werk aan hen uitbesteed. De reden? ‘ We zijn simpelweg de beste.”

Duidelijke taal dus.

https://www.rietwerk.nl/

Gerelateerde artikelen

Spouwmuurisolatie van Soloya om te besparen