Zoek woning
Image default
Raamdecoratie en zonwering

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen:

Vouwgordijnen zijn weer helemaal in. Jaren terug waren vouwgordijnen het meest gebruikte soort raamdecoratie. Met de opkomst van jaloezieën en plissé gordijnen was het even iets minder populair. Maar de laatste tijd worden vouwgordijnen weer steeds meer verkocht. Dit komt mede dat andere raamdecoraties koud en kil overkomen waar vouwgordijnen juist een warme huislijke uitstraling hebben. Daarnaast werken de meeste raamdecoraties slecht voor de akoestiek. Mensen die bijvoorbeeld jaloezieën in huis hebben hangen zonder gordijnen, die merken dat het weinig doet voor de akoestiek. Omdat vouwgordijnen van stof zijn gemaakt zorgen deze juist wel voor een goede akoestiek.

Vouwgordijnen zijn er in alle soorten en maten. Van bijna iedere gordijnstof kan een vouwgordijn gemaakt worden. Zo is het mogelijk om van dezelfde stof zowel vouwgordijnen als gordijnen te maken. Door dezelfde stof toe te passen krijgt men een mooi rustig geheel in de woning. Hang vouwgordijnen in de ramen en gebruik gordijnen bij de openslaande deuren bijvoorbeeld. Ander groot voordeel is dat u door de gehele woning dezelfde stof kunt toepassen. Zo kunt u op de slaapkamers verduisterende vouwgordijnen gebruiken van dezelfde stof als u in de woonkamer gebruikt. Het enige verschil is dat deze vouwgordijnen aan de achterzijde een verduisterende voering hebben maar wel dezelfde uitstraling.

Waar veel andere raamdecoraties vaak een beperking hebben op de afmetingen is het bij vouwgordijnen mogelijk dit bijna in iedere maat te maken. Zo kunt u wel tot 6 meter brede vouwgordijnen laten maken. BlindDesign levert naadloze vouwgordijnen ongeacht de afmetingen die u nodig heeft. wanneer het vouwgordijn toch groter is dan de stofbreedte dan wordt de stof gedraaid en wordt er een naad gemaakt in de baleinen. Zo is er wel een naad maar deze is niet zichtbaar, vouwgordijnen zonder naad geven een mooie luxe look. Ook is het mogelijk om hele hoge vouwgordijnen van wel 5 meter te maken. Wanneer het formaat heel groot is dan is bediening met de hand niet altijd mogelijk maar kunt u kiezen voor een elektrisch vouwgordijn.

https://blinddesign.nl

Gerelateerde artikelen

Verschillende soorten gordijnen

Elektrische gordijnrails