Zoek woning
Image default
Banen en opleidingen

Scientist Up Stream Processing (USP) – CLS Services B.V.

CLS Services is een toonaangevend professioneel rekruteringsbureau, gespecialiseerd in de rekrutering en loopbaanbegeleiding van personeel met een achtergrond in chemie en life sciences. Voor onze klant Janssen Vaccines and Prevention (Leiden, Nederland) zijn we op zoek naar wetenschappers upstream processing (USP).

Jensen Vaccines and Prevention Co., Ltd. maakt deel uit van Johnson & Johnson, een van de grootste en meest gerespecteerde bedrijven in de gezondheidszorg ter wereld. Ze zetten zich in om zinvolle innovatie te brengen in de wereldwijde gezondheid. Hun team zet zich in voor het ontdekken, ontwikkelen, produceren en op de markt brengen van nieuwe vaccins om enkele van de meest destructieve en complexe infectieziekten te voorkomen. Deze variëren van luchtweginfecties zoals respiratoir syncytieel virus (RSV) tot humaan immunodeficiëntievirus (HIV) en pathogenen van wereldwijde zorg zoals het ebolavirus en COVID-19.

Ondernemers werken in deze organisatie in een dynamische cultuur waarin innovatie en een “can do” mentaliteit essentieel zijn. Ze zijn altijd op zoek naar talenten met ambities en enthousiasme die zichzelf willen ontwikkelen en waardevol zijn voor Johnson. Het kantoor van Janssen Vaccines & Prevention is gevestigd in Leiden, Nederland.

Department

De afdeling USP is verantwoordelijk voor het gebruik van zoogdiercellijnen als productieplatform voor de vroege en late ontwikkeling van een schaalbaar farmaceutisch productieproces voor virale vaccins. Nieuwe technologieën worden gebruikt om ervoor te zorgen dat het proces veilig, betrouwbaar, schaalbaar en kosteneffectief is, zodat vaccins tegen lage kosten in grote hoeveelheden kunnen worden geproduceerd. Het ontwikkelde productieproces wordt overgebracht naar GMP-productieapparatuur, gebruikt voor de productie van klinische batches en opgeschaald voor commerciële productie.  Dit gebeurt in nauwe samenwerking met vele partners op het gebied van ontdekking, ontwikkeling en toeleveringsketens in een internationale omgeving. Binnen de USP-afdeling is het laboratoriumteam verantwoordelijk voor alle praktische experimentele activiteiten, gegevensverwerking en documentatie, terwijl het wetenschapsteam verantwoordelijk is voor de algemene wetenschappelijke methode en de voortgang van het project.

Als wetenschapper USP zijn uw verantwoordelijkheden:

  • Ontwikkelen en implementeren van USP’s vroege en late ontwikkelings- en technologieoverdrachtstrategieën;
  • Maak en beheer onderzoeksplannen bij het leveren van bedrijfsresultaten;
  • Namens USP deelnemen aan multidisciplinaire projectteams;
  • Optreden als auteur bij het voorbereiden van presentaties, technische rapporten, gereglementeerde indieningsdocumenten en patenten;
  • Pas de laatste technologische innovaties toe op het dagelijkse werk. Een van de belangrijkste innovaties die momenteel worden onderzocht, is de modellering, gegevensbeheer en statistische analyse die worden toegepast op biologische verwerking.

Wie zoeken we

  • Doctor D. graad of postdoctorale graad in biofarmaceutische wetenschappen, biotechnologie, bioprocestechnologie of aanverwante gebieden;
  • Minimaal 2 jaar vergevorderde biofarmaceutische ervaring, bij voorkeur in de industrie;
  • Kennis van bioreactor procestechnologie; ideaal voor R&D en / of commerciële (GMP) doeleinden;
  • Twee of meer van de volgende ervaringen: levenscyclusprocesverificatie; schrijven van regelgevende documenten; procesverbetering; multivariate data-analyse; technologieoverdracht; productieondersteuning.

Bedrijfsprofiel

Janssen Vaccines & Prevention zet zich in om zinvolle innovatie te brengen in de wereldwijde gezondheid. Ze richten zich op de ontdekking, ontwikkeling, productie en verkoop van vaccins en antilichamen om mensen over de hele wereld te beschermen tegen infectieziekten.

https://www.vindazo.nl/keywords/supply-chain-analyst.html