Zoek woning
Image default
Bedrijven

Hoe achterhaal je de waarde van je woning

Het achterhalen van de waarde van je woning is een fluitje van een cent. Tegenwoordig kun je naast het inhuren van een erkend taxateur of makelaar ook gewoon online de WOZ-waarde opvragen. Deze ligt echter altijd wat lager dan de actuele marktwaarde. Daarom kun je ook een modelwaarde rapport kopen of opvragen. Een partij die dat doet is Calcasa. Maar hun kijken niet naar de staat van het huis. Om toch gratis de waarde te achterhalen kun je een inschatting maken of laten maken van de staat van uw huis. Dit in combinatie met een erkend waarderapport kan voldoende voor u zijn.

Wat kunt u verwachten met een modelrapport? Een modelwaarde wordt berekent op basis van de meest recente verkopen. De markt bepaald dus zelf de waarde. En toch is dit niet helemaal waar. Bij een taxatie wordt echter ook hier van uit gegaan. De recente verkopen in uw omgeving zijn en blijven leidend. Ook al bieden mensen over de vraagprijs heen, uiteindelijk blijkt de woning waarop u biedt het toch waard. En ondanks dat u overbiedt, en de taxatie op dat moment lager zal uitvallen, zal voor de volgende verkoop in de omgeving uw overbieding wél worden meegenomen in de model berekening van de eerst (of erna volgende) modelrapportage.

Het achterhalen van de modelwaarde is een fluitje van een cent. U vraagt deze kosteloos aan via watismijnhuiswaard.nl. Er wordt online gekeken naar de meest recente verkopen. En voor een analyse van de staat van onderhoud kunt u er direct een vastgoedspecialist inschakelen.

https://watismijnhuiswaard.nl/

Gerelateerde artikelen

Een comfortabele zachte boxspring van 140 x 200 cm

Tips voor het bezichtigen van jouw toekomstige huis

Quso.nl