Zoek woning
Image default
Dak gevel en schoorsteen

Heb je alles gedaan wat je kunt om de efficiëntie van je zonnepanelen te verbeteren?

De hoeveelheid zonne-energie die je moet gaan produceren hangt sterk af van hoeveel je dagelijks gebruikt, dus het is zinvol om je verbruik zoveel mogelijk inzichtelijk te krijgen voordat je voor al die dure zonnepanelen gaat. Begin met een energie-audit en zoek naar efficiëntie van uw bestaande apparatuur voordat u uw blauwdruk opstelt.

Welk soort zonne-energie heeft zin?

De twee dominante zonnetechnologieën om uit te kiezen zijn fotovoltaïsche, die gebruik maken van arrays van cellen om zonlicht om te zetten in elektriciteit, en thermische, die zonlicht gebruikt om water of lucht te verwarmen voor gebruik binnenshuis. Als je in huis veel energie verbruikt voor verwarming, of als je ergens woont waar verwarmingsbrandstof duur is ten opzichte van elektriciteit, kan een investering in zonne-energie nog eerder renderen. Maar zonne-energie is zeldzamer voor woningen, dus het zou wel eens moeilijker kunnen zijn om een gekwalificeerde installateur te vinden.

Hoe sluit je aan op het elektriciteitsnet?

De details variëren afhankelijk van waar je woont, maar het principe is dat elke keer dat je verbinding maakt met een nutsbedrijf, er veel logistiek moet worden geregeld. Moet u een vergoeding betalen? Hoe lang duurt het voordat het nutsbedrijf u heeft aangesloten? Als u eenmaal bent aangesloten, hoe en wanneer wordt u dan gecrediteerd voor de elektriciteit die u opwekt?

Dat laatste heeft betrekking op een netmeting, de praktijk waarbij nutsbedrijven de kosten voor zonne-energie op het dak vergoeden tegen hetzelfde tarief als dat ze de gebruikers voor elektriciteit in rekening brengen. Dit is politiek beladen terrein: sommige landen hebben een beleid ingevoerd waarbij nutsbedrijven minder betalen voor het overschot aan zonne-energie, wat het moeilijker maakt om de kosten van de installatie terug te verdienen.

Is uw installateur betrouwbaar?

Dit geldt wanneer u iemand inhuurt om bij u thuis te komen, maar solar combineert de logistiek van een bouwkundige verbetering met de risico’s van het elektrisch werk. Vooral referenties zijn belangrijk. “Je zou geen elektricien inhuren die nog nooit elektrisch werk heeft gedaan om in je huis te komen en dingen te veranderen”, Zoek altijd naar een gecertificeerde elektricien. En dit is een grote uitgave, dus wees niet bang om een paar verschillende offertes te krijgen voordat je een offerte tekent.