Zoek woning
Image default
Badkamer en toilet

Een badkamer ontwerpen en verbouwen

Een badkamer verbouwen is een grote onderneming die met zeer grote waarschijnlijkheid uw dagelijkse routine enigszins zal gaan verstoren. Daarom is het zo belangrijk om een overzicht te maken van wat er allemaal bij het ontwerpen van een badkamer in 3D en verbouwen komt kijken. Het gaat een aantal aandachtpunten op voorhand naar boven brengen die u kunt oplossen voordat het ergernissen gaan worden. Het badkamerontwerp is daarbij een handig hulpmiddel. Niet alleen weet u van te voren hoe u ruimte wordt ingericht, met 3D ontwerpen kunt u er zelfs in ronddraaien en op details inzoomen, maar eventuele beperkingen door bijvoorbeeld een leidingkoof of de locatie van de aan- en afvoerleidingen komen ook onder de aandacht. En natuurlijk gaat het allemaal om het resultaat en ook daarvoor is het laten maken van verschillende badkamer ontwerpen erg handig, het maakt het kiezen voor de badkamerinrichting die u het meeste aanspreekt wel heel erg makkelijk. Kiezen is dan niet alleen bedoeld op basis van het uitzien van het 3D ontwerp maar ook of al het door u gewenste sanitair en de douche of het bad ook op de juiste wijze zijn opgenomen.

Een badkamerontwerp helpt bij het plannen  

Het renoveren of herinrichten van een badkamer kost werktijd en materialen en zodoende ook geld. Het maakt zeer zeker een verschil welk badkamerontwerp en welk sanitair en tegels u hebt gekozen maar een zeker budget is natuurlijk noodzakelijk. Voordat u een installatie- of klusbedrijf laat komen om de wandtegels er af te bikken en de muren te gaan aanpassen, op basis van het 3D badkamerontwerp, naar de nieuwe situatie dient u de begroting en de financiering daarvan dus rond te hebben.  Hebt u een maximaal budget, plan daar dan ook mee en maak in lijn daarmee dan ook de keuzes. Vindt u een bepaalde sanitair serie of de bekeken wandtegels zo mooi dat u deze perse wilt hebben terwijl ze toch niet in het budget passen, dan is schuiven met de prijskaartjes of toch nog enkele maanden doorsparen ook een optie.

Stel dus een Budget

Je moet helder hebben wat je kunt uitgeven voordat u met de badkamer verbouwing gaat beginnen. Als u al langere tijd hiervoor aan het sparen bent zult u ook al wel een indicatie hebben gevraagd bij de badkamerspecialist wat u ongeveer kwijt bent aan een complete verbouwing. Waarschijnlijk hebt u dan ook al nagedacht over de eventuele werkzaamheden die u zelf kunt uitvoeren om geld te besparen. Bijvoorbeeld door het afbikken van de oude wandtegels en het slopen van het sanitair. Ook het afstorten van tegels is voor bedrijven duur zodat u ook daar kunt besparen door het zelf te doen. Dit vrijgekomen budget kunt u ook uitgeven aan luxe badkamermaterialen zoals een luxe hoofddouche i.p.v. enkel een glijstang met handdouche, een heerlijke whirlpool of toch die mooie wandtegels voor de badkamer met de bijpassende vloertegels die de ruimte helemaal gaan maken. In geval van een financiering heeft u over dit soort dingen misschien nog niet eens nagedacht, tijd om online te gaan zoeken en zelfs online een aantal gratis badkamer ontwerpen aan te vragen. En laten we eerlijk zijn, ‘plannen van de badkamer verbouwing’ klinkt heel erg saai maar vanuit thuis een aantal ontwerpen in 3D bekijken en ideeën opzoeken die u ook inspireren voor de nieuwe inrichting is ook wel geweldig leuk om samen te doen.

http://www.badendesign.nl/badkamer-ontwerpen