Zoek woning
Image default
Badkamer en toilet

Een schoonmaakbeurt voor de badkamer

De badkamer is, samen met de keuken natuurlijk, een plaats in het huis waar hygiëne het allerbelangrijkst is. In je badkamer wil je je wassen en verzorgen, om je helemaal schoon te voelen is het ook belangrijk dat de badkamer zelf schoon is. Het is dus ook aangeraden om de badkamer regelmatig een goede schoonmaakbeurt te geven. Zo blijft de badkamer proper, maar ook jijzelf. Toch zijn er enkele dingen die mensen al eens durven vergeten bij het schoonmaken.

De douchekop

Door de douchekop te gebruiken zal er na verloop van tijd kalk op komen. Dat komt door de kalk in het water en is moeilijk te voorkomen. Wat je wel kan doen om te voorkomen dat de douchekop aankalkt, is hem regelmatig losdraaien en laten weken in een sopje van warm water en azijn of ontkalker.

De tegels

Tegels kan je eenvoudig schoon krijgen door ze te boenen met warm water en schoonmaakmiddel. Maar het kan dat dit na een tijdje niet meer voldoende is om de vloer blinkend schoon te krijgen. De tegels schoonmaken met schoonmaakazijn kan dat probleem oplossen. Spuit ze voor het boenen in met schoonmaakazijn en laat het een halfuurtje goed intrekken. Daarna kan je het afspoelen met warm water en de vloer bonnen. Je zal zien dat je tegels dan pas echt weer blinken als nieuw!

De voegen

Iets wat vaak wordt overgeslaan wanneer de tegels een schoonmaakbeurt krijgen, zijn de voegen. Al het water, vocht en de waterdamp zullen na verloop van tijd in de voegen gaan trekken en ze doen verkleuren. Daardoor zal je tegeloppervlak er minder mooi uitzien. Regelmatig de voegen schoonmaken met bleekmiddel en een tandenborstel om goed te schrobben, zal ervoor zorgen dat de voegen weer schoon zijn. Daardoor zal je volledig tegeloppervlak er weer zo goed uitzien als nieuw!

https://voegxpert.nl