Zoek woning
Image default
Woning en Tuin

De beste damwandplaten voor jouw dak

Niet iedere dakconstructie kan het gewicht van dakpannen meer aan. Doordat de dakconstructie na verloop van tijd zwakker kan worden, zullen er nieuwe werkzaamheden bij komen. Echter hoeft dit niet als je naar alternatieven gaat kijken. Een van de alternatieven zijn damwandplaten. Deze dakplaten zorgen ervoor dat er toch een nieuw dak op het gebouw komt te liggen, zonder dat het te veel van de constructie gaat vragen. Er zijn echter nog veel meer voordelen aan te behalen wanneer je deze platen op jouw dak hebt liggen. Enkele van deze voordelen staan hieronder omschreven.

 

De damwandplaten voor snelle montage

Het lichte gewicht is een van de voordelen van de platen. Dit gewicht geeft jou de gelegenheid om de platen op een zwakkere constructie te leggen. Daarbij wordt het gewicht goed verdeeld over de verschillende bevestigingspunten. Het lichte gewicht zal ook voor een eenvoudige montage zorgen. Hierdoor kun je het altijd zelf uit gaan voeren. Je hebt geen professional meer nodig, maar kunt de werkzaamheden snel uitvoeren. De platen worden over een groter oppervlak geplaatst, waardoor je binnen enkele uren klaar bent. Het zal jou daarom veel geld gaan besparen om voor deze oplossing te zorgen.

 

Een lange levensduur van het dak

Het is daarbij ook een oplossing waar je weinig omkijken naar hebt. Er is namelijk weinig onderhoud vereist om een lange levensduur van de damwandplaten te hebben. Zo hoef je bijvoorbeeld niet bang te zijn dat het weer een grote invloed gaat hebben op de platen. Ze zijn tevens bestand tegen hitte. Onderhoud hoeft er ook niet meer aan gepleegd te worden. De platen zijn grotendeels zelfreinigend en er zal niet snel mos op ontstaan. Hierdoor heb je er op de langere termijn ook geen omkijken meer naar, terwijl je wel jarenlang een nieuw dak hebt.

 

In iedere maat te verkrijgen

Je hebt de platen in een groot aantal mogelijkheden. De damwandplaten komen bijvoorbeeld in verschillende afmetingen. Door goed naar jouw dakconstructie te kijken kun je ontdekken welke afmetingen jij nodig hebt. Indien deze maten afwijken kun je ook voor de platen op maat gaan kijken. Ook op dit gebied zijn er namelijk voldoende opties te vinden en je hoeft alleen nog maar een bestelling te plaatsen. Binnen korte tijd heb je de platen in huis en kun je gaan beginnen met de werkzaamheden. Je voorziet jouw dak van een geheel nieuwe uitstraling.