Zoek woning
Image default
Woning en Tuin

Woonkamer is toe aan renovatie, welke vloer moet ik kiezen?

Je woonkamer is het belangrijkst deel van het huis omdat je er het meeste van de tijd doorbrengt en er mensen ontvangt. De sfeer en dus het gevoel wat je in een woonkamer krijgt moet goed zijn. Wanneer je je woonkamer wilt vernieuwen is het vervangen van de vloer een goede keus.

De keuze tussen de verschillende vloeren

Lamelparket vloeren hebben vaak een natuurlijke uitstraling en zijn dus een beetje hetzelfde als PVC-vloeren maar toch is er een groot verschil. Parket is nogal gevoelig, er kunnen dus geen zware meubels op staan. Tegels geven een robuuste en stevige uitstraling maar passen niet echt in een gezellige woonkamer. Dan denk je dat tapijt een gezellige sfeer meebrengt en het comfortabel is maar er zitten helaas meer nadelen aan. De poten van meubels laten sporen achter en het tapijt is lastig schoon te houden. Tapijt kan je dus beter op de slaapkamer gebruiken. De uitkomst voor jouw woonkamer zijn de PVC-vloeren. De vloeren zijn elastisch en dus multifunctioneel.

Voordelen van een PVC-vloer

Voor in een woonkamer is een elastische vloer nodig die veel meubels kan dragen, en die intensief gebruikt kan worden. PVC-vloeren hebben meestal de hoogste certificering (NK 21-23) en sommige PVC-vloeren hebben zelfs de certificering dat ze industrieel gebruikt kunnen worden. Op elke PVC-vloer zit een antislijtlaag, die zorgt ervoor dat er geen krassen en slijtage op de vloer komen. Zo kan je jarenlang genieten van je PVC-vloer. Bovendien zijn de vloeren van vinyl dus ook de PVC-vloer heel makkelijk schoon te houden. Water is ook geen enkel probleem voor de vloeren.

Click-PVC

Met click-PVC kan je gemakkelijk zelf je vloer leggen. Dat is kostenbesparend en je kan het helemaal naar je eigen wens leggen. Je zult denken dat je eigen vloer leggen veel te moeilijk is maar dat is echt niet zo. Na een YouTube filmpje gekeken te hebben weet je hoe het werkt en heb je het zo onder de knie.

Tegenwoordig zijn de vinyl vloeren en in het bijzonder de PVC-vloeren een verstandige keuze voor iedereen.